dissabte, 8 de desembre del 2018

Via NORMAL a l'Agulla Inferior del Pas del Príncep

Diumenge 2 de desembre de 2018
Aquesta agulla, sovint passa desapercebuda tot i que la tenim just al mateix pas del Príncep quan anem a coll de Porc o al refugi d'Agulles quan fem la travessa. Sempre m'había mirat però se'n se donar-li importància i un comentari amb el company ens va fer decidir-nos d'escalar-la tot venint de l'agulla d'en Salvat Papasseit.

La via no te cap misteri, un sol llarg d'una trentena de metres, un clau i una sabina per assegurar-nos i una dificultat moderada, farà que gaudim perdent tant sols en mig hora en escalar la seva cara nord. Venint del refugi i arribant al pas del Príncep la tenim davant mateix, a la nostra dreta.

Comencem a escalar per un tram un xic vertical i amb la roca típica de la cara nord fin arribar a un ressalt on trobarem un pitó que podrem reforçar amb un friend si volem. Superem per l'esquerra del pitó el petit ressalt fen l'únic pas difícil de l'escalada. continuem fàcilment fins un altre ressalt on trobarem una bona sabina on assegurar-nos i un cop superem el ressalt fàcilment arribem al cim. Trobarem la reunió al terra de dos espits grossos. Més amunt hi ha el que seria antigament la reunió i el ràpel d'unes arrels i un filferro ja molt malmesos pel pas dels temps.

Per baixar de l'agulla, tant sols un ràpel de 25 metres per la mateixa via ens deixarà un altre cop als peus del camí.

Escalada nostàlgica i senzilla i no mancada d'una petita exposició que la podem combinar després de fer una bona escalada i nova via per la cole.

Escalada realitzada per: Agustín Pérez i Joan Prunera

El conjunt de roques venint de Coll de Porc

Arribant on es el pitó
Darrers metres de la via
Últims rajos de sol al cim de l'agulla

2 comentaris:

  1. Eiii! Estic buscant una via facileta de tres/quatre llargs de lll/lV- grau per montserrat. M'en recomanes alguna assequible i per començar amb l'escalada de via llarga?¿ Moltes gràcies Company!!!

    ResponElimina
  2. Hola anònim... no et conec i no se quines espectatives tens sobre escalar, però si remenes sl blog, trobaras infinitat de vies de poc a mitja grau

    ResponElimina

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.