dilluns, 16 de maig del 2022

Via ALIMERA 18 anys després. Paret de la Codolosa. Montserrat

 Dissabte 14 de maig de 2022

A passat molt de temps que no venia en aquesta paret de Collbató i com no podia estar tot el dia decidim fer una matinal a la Paret de la Codolosa, aproximació curta i còmoda tant desde l'ermita de la Salut com del de el mateix Collbató.. Recordo que va ser la primera via que vaig fer aquí per l'abril de 2004. La vaig repetir un parell més  de cops però ja la vaig oblidar. La via és divertica i de grau assequible però amb "aire" entre expansions i alguna cosa, entre friends petit i mitjants i un tasconet, l'hem acabada d'arrodonir. Avui pica de valent el sol, passarem calor.

1r llarg: III, V, IV+, II i IV, tres expansions i un pont de roca en uns 40 metres
Comencem per una serie de grades verticals, però amb molt bona pressa. L'expansió es força amunt. Seguim amb escalada fineta però franca. En un punt hi ha una fissura petita on podem posar un tascó i seguim per placa fina a la recerca de la propera expansió. Per terreny més fàcil arribem a un petit ressalt amb una expansió i entrem caminant amb molta roca suelta fins a un altre placa. Escalem la placa sense cap assegurança i ja veiem la reunió en un lloc una mica incòmoda i la muntem.

2n llarg: V IV+, V, IV+ i IV, 4 expansions i uns 35 metres 
Sortim per la dreta amb un pas força fi a la recerca de la expansió que la tenim força amunt. Flanquegem a la dreta fent un arc i tornem a l'esquerra on trobem la propera expansió. Pugem per un esperò lleugerament a l'esquerra i seguim recte a munt. Aqui podrem assegurar-nos amb un parabolt de la via propera i seguir amb passets fines fins a la reunió.

3r llarg: III i IV-, 2 expansions i uns 20metres 
Aquest llarg és simplement per arribar al final de la via. Llarg de pur tràmit amb roca no massa bona però fàcil d'escalar. La reunió la trobarem uns metres endavant on arribarem caminant.

La via la rapelarem tota per baixar. Nosaltres hem fet tres ràpels sense cap problema

Escalada realitzada per: Agustín Pérez i Joan Prunera


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.