dimarts, 28 de juny del 2022

Via LO GALL LLOP a la Paret del Pont, una excusa per celebrar l'aniversari de Pepe "el Chino". Sant Llorenç de Mongai

 Dissabte 18 de juny de 2022

Setmana de moltissima calor i malauradament d'incendis per la Noguera. Tot i això estem, convidats a l'aniversdari del nostre amic José Guerrero alies "Pepe el Chino" i que jo li estaré sempre agraït la seva col.laboració amb el meu rescat i com ell diu de conya: "Joan, me debes 42 años", entre rises.

Fa molta calor i crerc que rondem els 40º a l'hombra a Sant Llorenç de Mongai, i sobre dos quarts de set de la tarde ens decidim a escalar una via de recent fornada amb la firma Juan Guitérrez. Via com ell diu, "love", gens obligada i de bon traçat, ideal per convinar-la amb qualsevol via del costat si la calor i l'horari en ho permet, això si, al darrer llarg tindrem que suar de valent fent A0's. Trobarem el nom a peu de via. Per accedir a la via podem anar per la dreta o l'esquerra de la carretera i accedir a la feixa.

1r llarg: IV, V, A0, V i IV+  unes 8 expansions en 20 metres
Començem pujant per paret vertical amb bona presa de mans fins a un punt que és molt més difícil. Si no anem forts amb el grau de 6a ho podem resoldre amb un parell de passos d'A0 i després seguim en escalada difícil fins a la reunió. Seguin els parabolts no tenim pérdua.

2n llarg: IV, IV+ i IV, unes 6 expansions en 25 metres 
Escalem el llarg gaire be en flanqueig a la dreta superant dos o tres ressalts uns xic més difícils amb escalada abradable. Uns metres abans d'arribar a la cova, on és la reunió, la roca no es massa bona i un pel bruta de terra.

3r llarg: IV, Aei V i IV, unes 13 expansions i 30 metres 
Devant nostre tenim un fort desplom que el superaem per l'esquerra en flanqueig. Passos mot fots que els superarem en A0/Ae depenent de com anem. Seguirem en escalada molt difícil (6a o A0) en vertical per placa ferma. Superarem un parell de ressalts i ja serem a la reunió final.

La via és encara massa "tendra" i bruta de terra, però a mida que l'escalin ja s'anirà netejant. Pel descens seguirem el camí de baixada amb fites i que en menys de 15 minuts ens deixarà a la carretera.

Ara cal recollir i  anar a Camarasa que ens espera un bon sopar amb companys, amics, coneguts i saludats i com no, amb la divertida presencia del "ojomeneao" Pepe el Chino... ah, i nova via per la cole!

Escalada realitzada per: Joan Asín, Xavi Díez i Joan Prunera


L'escalada i... la festa!

1 comentari:

  1. Això és tot un luxeJoan! via nova en bona companyia i amb festassa final....Enhorabona.

    ResponElimina

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.