dissabte, 3 de febrer del 2024

Via DEL LLIT a la Codolosa, Montserrat

 Divendres 26 de gener de 2024

Una matinal ràpida dona per poca cosa, arribar, escalar i marxar, no tenim que fer esperar a les dones... aixì que decidim anar a una via de dos llargs a la Paret de la Codolosa. Es una via de nova fornada, tota equipada i que en tres quats d'hora mal contats farem sense gaires problemes.

Comencem la via a l'entrada de la Cova de les Arnes, a l'extrem esquerra de la popular paret i a l'esquerra de la via Josep Monistrol.

1r llarg: V+ (A0), V+ i V, 9 expansions i uns 30 metres
En enlairem fent un pas de blog un tant brut i amb algún còdol no massa fiable degut a que començem per una mena de construcció. Desprès farem passos fins per placa on sempre trobarem una expansió on assegurar el pas. La part final es una mena de diedre amb algún pas a controlar i un tant brut de terra però sempre ben assegurat. La reunió la farem al costat d'uns arbres en una cornissa prou còmoda.

2r llarg: IV, IV+ i IV, 4 expansions i una sabina en uns 25 metres
Sortim per l'esquerra per terreny un xic trencat fent un flanqueix ascendent i anat a cercar la paret. Tot seguit pujem en vertical i per placa agraïda. Al final de la placa trobarem la reunió a l'esquerra que es la mateixa que la via del Diedret.

Per baixar farem un ràpel d'uns 45 metres des de la mateixa reunió que ens portarà a la Cova de les Arnes. Tambe podem baixar caminant anant a buscar la drecera de Fra Garí.

Via ràpida que podrem completar amb qualsevol veïna de la zona si tenim temps i nova via pe la "cole"

Escalada realitzada per: Santi Guerra. i Joan Prunera





dilluns, 29 de gener del 2024

Via ARESTA D'ESPINALBET. Santuari de Corbera, Espinalbet

 Dijous 25 de gener de 2024

Tornem al Santuari de Corbera per tastar una de les noves vies de la cordada Pany-Baraldes que han obert fa poc en aquest solitari indret.

Per accedir a la via deixarem el vehicle uns cent metres abans d'arribar al Santuari on tenim una pista que baixa en poca estona a uns prats. En un punt, la pista es divideix en dues, prenem la de la dreta o la de l'equerra que ensacostarà al prat. Remuntem pel bosc (fites i cordillets vermells lligats als arbres) i en poca estona i de seguit veurem un corriol que baixa, Després seguim amb ziga-zagues per l'esquerra fins a arribar a la cresta de la cinglera i veurem escrit a la roca Placa de la Llum i A. E. Trobarem unes cordes fixes que es ajudaran a arribar a una agulla. Un metre per sota de l'agulla està el ràpel que farem per acedir al peu de via.

La maniobra es la següent: deixarem una corda auxiliar de 60 metres fixe i rapelarem per ella fins a peu de via. Degut a que, encara que s'ha netejat la paret, han deixat molta cantitat de boixos tallats, no se socarrel, sino a un pam de llargada i evidentment, quan rapelem s'ens enganxaran les cordes sense remei, per això el deixar una corda fixe auxiliar en tot el total de la via a escalar.

La via es pot escalar amb dos llargs de 28 metres però el primer, per nosaltres ha estat bastant dur i l'hem fet amb dos. Trobarem una reunió als 14 metres, desprès un altre, també de 14 metres i una darrera de 28 metres. Si hi ha gent que esta baixant quan escalem, ens molestarà bastant com ens va passar a nosaltres, degut que entre la corda fixe i els que rapelen, no queda espai lliure per progresar amb comoditat. Tot això ens va causar certa molestia.

1r llarg: V, V+ (A0), V+ i IV+, 4 expansions, 2 claus i un parell de sabines en uns 14 metres
Comencem per placa difícil i arribarem a un diedre i que tota l'estona el seguirem amb passos de bavaresa i escalada en oposició. Al mig, trobarem la dificultat més forta que no serà obligada. En un punt s'acaba i entrem en un petit replà on hi ha una reunió i en el nostre cas, la muntem.

2n llarg: IV-, V i IV+,. 2 expansions, 2 claus i un parell de sabines en uns 14 metres
Sortim de la reunió per placa i de seguit continuem com el llarg de sota, amb bavaresa i oposició. Els passos no son tant durs com en el tram més difícil del primer llarg, però atlètics. Quan s'acaba el diedre ja podrem entrar a la reunió, als peus d'una placa.

3r llarg: IV, IV+ i IV, 5 expansions, i alguna sabina en uns 28 metres
Sortim per la dreta a cercar una placa i tot seguir en vertical per terreny brut i en algún lloc amb la roca a controlar. Això en durà a un esperò esmolat on son visibles els parabolts. Escalem l'esperò, molt estètic i progressivament arribarem a la reunió i un cop arribi el company a la reunió podrem recollir la corda fixe i remuntar amb les cordes fixes dalt de la cinglera.

La via està be, te dos llargs força potents que es poden fer amb un de sol i un darrer amb un esperò molt estètic, però tota la "moguda" que s'ha de fer, resta encant a la via, malgrat tot això, tenim via nova per la "cole"

Escalada realitzada per: Agustín Perez. i Joan Prunera






Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.