dimecres, 29 de juny del 2022

Via GUZMAN-SILVA a la Gorra Frígia. Montserrat

Dilluns 27 de juny de 2022 

Sempre que baixes de la Gorra Frígia o puges per la canal, crida molt l'atenció la gran llastra que hi ha adossada a la gran roca. El 2009 vaig escalar la GUZMAN-SILVA que la habien reequipat però aquell dia vam sortir per la via original. Aquest cop intentarem fer la sortida directa amb un llaminé A2e curt i divertit,

Via reequipada fa uns anys on li han afegit un darrer llarg per sortir més directament. La via està tota equipada amb parabolts i només necessitarem 8 cintes i els estreps per darrer llarg. A la meitat del segon llarg, la via Rapsodia Bohemia, va molt enganxada, degut a que en ser més antiga no havia tantes assegurances com ara. Via ràpida i prou encertada i amb un darrer llarg en A2e, però amb les expansions molt juntes.

1r llarg: IV i III,  4 expansions en uns 20 metres
Comencem pujant en vertical on les expansions ens indican el camí. El començament és fi i polit, despés es va fent una escalada més agradable fins a un bon relleix on muntem la reunió.

2n llarg: IV, IV+, V i IV, unes 8 expansions en uns 35 metres
Seguim els parabolt tot en vertical fins a un ressalt. Aquí trobem la màxima dificultat del llarg. Seguim escalant per placa amb passos més o menys fins i fàcilment arribem a la reunió.

3r llarg: III, A2e, IV+ i III, 7 expansions en uns 30 metres
Sortim de la reunió en vertical vers el ressalt que tenim força amunt. Un com sota el desplom encetem un curt Artificial amb el parabolts molt junts, La sortida sembla molt forta però fent un pas a la dreta i amb bons còdols als peus i mans sortim en lliure. Seguim recte amunt i trobarem alguna expansió de la via veïna. Ull que abans d'arribar a la reunió hi ha molts còdols solts. La reunió crec que es de la Rapsodia Bohemia.

Pel descens farem un primer ràpel fins al capdamunt de la gran llastra i després un altre fins a la canal de baixada i anirem descendint i flanquejant a l'esquerra fins a arribar al coll.

Escalada realitzada per: Agustín Pérez i Joan Prunera

dimarts, 28 de juny del 2022

Via LO GALL LLOP a la Paret del Pont, una excusa per celebrar l'aniversari de Pepe "el Chino". Sant Llorenç de Mongai

 Dissabte 18 de juny de 2022

Setmana de moltissima calor i malauradament d'incendis per la Noguera. Tot i això estem, convidats a l'aniversdari del nostre amic José Guerrero alies "Pepe el Chino" i que jo li estaré sempre agraït la seva col.laboració amb el meu rescat i com ell diu de conya: "Joan, me debes 42 años", entre rises.

Fa molta calor i crerc que rondem els 40º a l'hombra a Sant Llorenç de Mongai, i sobre dos quarts de set de la tarde ens decidim a escalar una via de recent fornada amb la firma Juan Guitérrez. Via com ell diu, "love", gens obligada i de bon traçat, ideal per convinar-la amb qualsevol via del costat si la calor i l'horari en ho permet, això si, al darrer llarg tindrem que suar de valent fent A0's. Trobarem el nom a peu de via. Per accedir a la via podem anar per la dreta o l'esquerra de la carretera i accedir a la feixa.

1r llarg: IV, V, A0, V i IV+  unes 8 expansions en 20 metres
Començem pujant per paret vertical amb bona presa de mans fins a un punt que és molt més difícil. Si no anem forts amb el grau de 6a ho podem resoldre amb un parell de passos d'A0 i després seguim en escalada difícil fins a la reunió. Seguin els parabolts no tenim pérdua.

2n llarg: IV, IV+ i IV, unes 6 expansions en 25 metres 
Escalem el llarg gaire be en flanqueig a la dreta superant dos o tres ressalts uns xic més difícils amb escalada abradable. Uns metres abans d'arribar a la cova, on és la reunió, la roca no es massa bona i un pel bruta de terra.

3r llarg: IV, Aei V i IV, unes 13 expansions i 30 metres 
Devant nostre tenim un fort desplom que el superaem per l'esquerra en flanqueig. Passos mot fots que els superarem en A0/Ae depenent de com anem. Seguirem en escalada molt difícil (6a o A0) en vertical per placa ferma. Superarem un parell de ressalts i ja serem a la reunió final.

La via és encara massa "tendra" i bruta de terra, però a mida que l'escalin ja s'anirà netejant. Pel descens seguirem el camí de baixada amb fites i que en menys de 15 minuts ens deixarà a la carretera.

Ara cal recollir i  anar a Camarasa que ens espera un bon sopar amb companys, amics, coneguts i saludats i com no, amb la divertida presencia del "ojomeneao" Pepe el Chino... ah, i nova via per la cole!

Escalada realitzada per: Joan Asín, Xavi Díez i Joan Prunera


L'escalada i... la festa!

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.