dimecres, 1 de gener del 2014

Via ARESTA NORD o PER DAVANT. Gorra Marinera.

31 de desembre de 2013

La millor manera d'acabar un any, permeteu-me l'expresió, NEFAST, es escalant. En Vicenç em diu que li agradaria anar a escalar i fer una via que no tingesim que caminar gaire i així poder arribar a casa una mica d'hora. Varies opcions en venien al cap però una em va fer més el pes. Farem una via de varius llargs, ben assegurada, aproximació de turista i la combinació de vàries vies ens permetran arribar a la clàssica aresta nord de la Gorra Marinera.

1er llarg: V-A0e, IV, 25 m i 5 parabolts
Com es un caos d'itineraris, comencem per bell mig de la roca on comencen les vies d'un sol llarg que va equipar l'ECAM, el primer pas es vertical i la roca està molt polida, segurament per la cantitat de gent que hi puja. Desprès, amb tendència a la dreta, fins una panxeta i tot seguit, ara a l'esquerra, fins la base d'un mur vertical on fem la primera reunió de dos parabolts amb cadena.

2on llarg: IV IV+, 30 m i uns 5 o 6 espits
Sortim per l'esquerra de la reunió per uns spits on, amb trams mes o menys verticals, vas fent sense massa dificultat fins un altre panxeta, on t'has de mirar una mica el pas d'entrada a la reunió.

3er llarg: III 40 m y uns 6 parabolts
El llarg que se'ns presenta no te cap dificultat rellevant, tot una rampa de III fins la feixa de l'antiga ermita de Sant Jaume, on en un còmode replà, muntem la reunió.

4 llarg: III 15 m i 1 parabolt
Aquest es el primer llarg, podríem dir de la via del Davant, on antigament pujàvem caminant fins l'ermita i atacàvem la via des d'aquí. Sortim recte en direcció a un replà sota la vertical paret nord de la Gorra Marinera.

5è llarg: IV 30 m i 6 parabolts
Flanquejem per la cornisa vers l'esquerra per fer un llarg flanqueig ascendent. En un punt es posa la paret molt dreta però sempre amb molt bon canto i continuem, ara sí en vertical, fins un bon replà on podem muntar la reunió.

6è llarg: IV- III i 10 m 2 parabolts
Tant sols en queda uns 15 metres d'escalada fàcil amb roca a controlar a la seva part final i ja som al cim de la Gorra Marinera.

Bona manera d'acabar l'any, escalant i amb bona companyia.

FELIÇ 2014 A TOTS!!!

Escalada realitzada per: Vicenç Nin i Joan Prunera

El primer llarg de la zona ECAM
Començant el segon llarg
El tercer llarg
El quart llarg arribant a l'aresta nord

El cinquè llarg
En Vicenç al cinquè llarg
Arribant a la cinquena reunió
L'últim llarg

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.