dimecres, 1 de març del 2023

Via SAVINA WALL a la Paret de la Formiguera tretze anys després. Sant Llorenç de Montgai

Diumenge 26 de febrer de 2023

Tornem a Sant Llorenç de Montgai a fer la via Savina Wall. Només l'he fet un cop i fa tretze anys i ara la repetiré a veure quina diferència hi ha després dels anys, diferència de com escalo, la via deu estar igual.

Començar la via no és massa evident, no per la dificultat, sinó per on realment comença així que començarem per on creiem que és la via, a la dreta de la via la Colà.

1r llarg: IV, III i IV-, 5 expansions i uns 30 metres 
Començar per placa tombada i així anirem fent seguint el parabolts fins a un ressalt amb vegetació a cada costat i arribarem a un bon replà on farem la reunió. 

2n llarg: IV+, V, IV+, 6 expansions i uns 15 metres
Sortim de la reunió en escalada vertical amb bones bústies i regletes fins a un punt on es posa molt vertical. És un pas fi de decisió i que un cop superat arribarem a la reunió.

3r llarg: IV+, V, V+, V, 6  expansions i uns 25 metres
Encetem el llarg en vertical amb passos fins i verticals. Sempre hi ha alguna bústia i regleta per anar progressant. A l'alçada de la savina que dona nom a la via, es concentra la dificultat del llarg. Passos a dreta i esquerra en faran progressar per la placa fins a assolir la reunió i final de la via.

Pel descens podem rapelar la via amb un o dos ràpels o baixar caminant.

Escalada realitzada per: Agustín Pérez i Joan Prunera

Comencem a escalar

Curt però vertical seon llarg

Tercer i bon darrer llarg

Arriban al final de la via

Escalant una estona al "Cilindret"

dimarts, 28 de febrer del 2023

Via LA COLÀ a la Paret de la Formiguera. Sant Llorenç de Montgai

 Dimarts 21 de Febrer de 2023

Aquest dimarts, sortim tot una colla de "jubilats" i quedem amb el "Pinto" i la Remei de Lleida per escalr a la Paret de la Formiguera. l'Albert i jo anirem a la via La Colà que em queda fer escalar en aquest pany de paret.

Aquesta part de la Paret de la Formiguera és prou popular per les cordades que dessitgen vies totes parabolades, doncs hi ha poc espai entre les vies i sempre pot donar algún que altre error. Suposo que el nom de "la colà" deu ser per que entà encaixada amb calçador entre dos vies. 

La via és tota equipda amb parabolts i necessitarem entre 10 i 12 cintes només i la diversió és assegurada. Escalada obligada

1r llarg: IV+, III i IV, unes 10 expenasions en uns 30 metres
Comencem a l'esquerra de la via Savina Wall on d'entrada tenim un passet fi pero sense cap problema. Desp´res seguim lleurerament a l'esquerra per terreny brut però fàcil fins a arribar a un ressalt final on farem la reunió molt còmoda en un replà.

2n llarg: IV+, V i V+, unes 12 expansions i uns 30 metres
Sortim de la reunió i ja es posa vewrtical la cosa. Seguim els parabolts sempre amb bones "busties per la mà pero vertical. A mig recorregut encara és rederssa més la paret i és on trobem la màcima dificultat. Fins a arribar a la reunió son passos verticals i forts però la proximitat de les expansions ens fan que anem valents

Pel descens podem rapelar la via amb un parell de ràpels o només amb un de 60 mts justos o baixar caminant i nova via per la "cole"

Escalada realitzada per: Albert Cazorla i Joan Prunera

Començant el segon llarg

La Colla de "jubilats" al parquing de la Formiguera

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.