dimecres, 25 de novembre del 2015

Via ADÉU ESPANYA a la Paret del Davessó. Malanyeu

Dissabte 21 de novembre de 2015

Un cop més ens reunim els membres del Centre Excursionista Àliga per fer les col·lectives uns cop cada dos o tres mesos, mes o menys i aquest cop l'esperit engrescador del Joan Asín ens a convocat a Malanyeu. Aquest cop faré cordada amb l'Agus, del blog El tercer gradista i anirem a fer la via ADÉU ESPANYA, dons li tinc ganes, que fa uns mesos la vaig tenir que abandonar.

Quedem, ja esmorzats, a l'entrada del poble a dos quarts de deu i ja hi ha gent amb els estris d'escalar ja col.locats. això es que tenen ganes!!! Fa molt de vent i el dia es rúfol però en Joan Asín diu que que farà sol. Després de salutacions, petones i encaixades de mans l'Agus i jo carreguem motxilla i cap a la paret. També venen amb nosaltres el nebot de l'Agus, l'Hugo i una amiga seva la Pauline que també faran la mateixa via que nosaltres.

Arribem a peu de via i com per art de màgia, els núvols s'obren i surt un sol espaterrant i un cel blau d'aquells de postal i això vol dir que tindrem bon temps.

Com jo ja havia fet el primer llarg l'Agus se'l demana així que jo faré els llargs parells, son quatre llargs, un per cada un. La via comença entre la via Badalona a l'esquerra i la via dels Senzills a la dreta.

1r llarg: IV, IV+, V, V+ i V uns 7 parabolts en 30 metres
Començem recolzant-nos en un arbre i de seguit ens agafem a la paret per placa en tendència a la dreta. Pugem fàcilment fins entrar a una placa típica d'aquí, plena de foradets. Seguim amb passos difícils fins una fissura horitzontal i superem un ressalt. tot seguit pugem per una llastra fins entrar a la reunió una mica incòmoda i amb pedres soltes. El llarg es bonic, tant sols una mica brut.

2n llarg: V+, IV+, V, IV i III, 4 parabolts i dos ponts de roca en 25 metres
Encetem el segon llarg per placa vertical i fina fins decantar-nos a l'esquerra per una fissura ample a mena de diedre fins que ens trobem un altre placa amb un parabolt. Tot seguit flanquegem amb passos fins fins una repisa on seguirem en vertical per una placa tombada molt fàcil fins la reunió penjada però còmoda.

3r llarg: IV+, V i IV+, dos parabolts i tres ponts de roca en uns 25 metres
Sortim de la reunió per placa vertical i plena de foradets. Primer verticalment amb tendència a l'esquerra per seguir a la dreta a la captura dels ponts de roca. En aquest llarg l'escalada, es un plaer, sens dubte, el millor llarg de la via. La reunió la fem en un bon replà força còmode.

4t llarg: IV+, III, V-, IV i III, un pont de roca, un parabolt i dos arbrers amb cinta en uns 20 metres
Començem a escalar el darrer llarg per una mena d'esperó vertical i tot seguit travessem una canal on podem assegurar-nos en uns arbres i tot seguit pujar per una placa llisa amb un parell de passos difícils. Un cop superat això, tenim un altre placa protegida per un parabolt i després seguim per la dreta en escalada molt fàcil fins la reunió.

A estat una escalada magnífica, a tot dos ens ha agradat molt i ara esperarem al companys que venen al darrere per baixar tots junts.
El desens el podem fer per la mateixa via o per la dels Senzills amb quatre o tres ràpels depenent de la llargada de les cordes que portem.

Ja gaire be son quarts de quatre i hem quedat tot junts als prats a la vora del poble per dinar plegats així que no ens dona temps per fer res més. A estat un dia fantàstic on m'he pogut treure "l'espineta" de la via i com no, les xarrades amb les companys del centre.

Una nova via per la cole.

Escalada realitzada per: Agustín Pérez i Joan Prunera del C.E.Àliga
La Paret del Davesso
Recuperant el primer llarg
El segon llarg
Recuperant el segon llarg
La magnifica placa del tercer llarg
El darrer llarg
La cordada "centenària"

diumenge, 22 de novembre del 2015

Via LLUÍS BACIERO al Cap de la Carena de Sant Joan. Montserrat

Dissabte 14 de novembre de 2015
Aquest dissabte no han sortit les coses com les havia planejat però son coses que passen i per diverses raons hem cambiat de plans i això es el que te no haver disposat d'un "plan B" més estudiat. La qüestió es que decideixo anar a una via que coneixia però que no m'ha fet mai el pes, la via Lluís Baciero, ubicada en no se quin lloc de la cara sud de Montserrat i a prop del camí de les Bateries tocant al pla de les Taràntules... total que seguint les minses indicacions de la nova guia de Gorros i fent gala del "raro instinto del hombre blanco" que ens caracteritza, després de més de mig hora de barallar-nos entre pedres, canals i esbarzers, tot això molt a prop del camí de les bateries arribem a peu de via de l'anomenada roca Carena del Cap de Sant Joan. La via es ben trobada i te el seu "puntet" que caracteritza al germans Masó, malgrat la seva aproximació, arribar a peu de via i la seva "curta llargada"

Per arribar a peu de via temin que seguir el camí fins el Pla de Sant Miquel venint del Monestir i llavors seguir el camí de les Bateries a Collbató i després d'una estona de caminar ens fixem amb la imatge de la roca i en algun punt mig obert dels matolls que trobem, ens enfilem com puguem fins el peu de via... ja us ho fareu!!!

1er llarg: V-, IV+, IV i III/II, 5 parabolts en uns 30 metres
Roca de primera qualitat en una placa un pel tombada on començar la via es el pas més difícil. Al final tenim un petit ressalt on la roca ja no es tan bona. La reunió la farem en un arbre molt a l'esquerra d'on segueix la propera tirada.

2on llarg: V, V+ (no obligat), V i IV+, 5 parabolts en uns 20 metres
En dirigim uns metres a la dreta de la reunió del arbre i ens enfilem per una paret vertical i tot seguit en clar flanqueig a la dreta fins arribar a la reunió prou penjada. La roca es immillorable i sens dubte el llarg més difícil.

3er llarg: IV i III un parabolt en uns 10 metres
Sortim de la reunió per la dreta amb uns passos compromesos fins un parabolt i tot seguit per rampa fàcil fins la reunió abans d'uns metres d'arribar al cim.

Per baixar ho farem fin el coll que tenim a la nostra dreta tot caminant i després seguirem pel cantó oposat de la via fins arribar un altre cop a prop del peu de via... i per arribar al camí, ja us ho fareu!!!

Com ens ha semblat poca cosa la via, decidim investigar més pels voltants i decidim arribar al Punxó d'en Tatet, on hi ha un altre via dels Masó, la via Llei de Vida, oberta l'any 2000. La nova guia fa una bona referència de la via, però no se quan la deuen haver pujat per que el peu de via es impracticable per la quantitat d'esbarzers que hi ha. De debò que no hem pogut arribar al peu de via. Clarament quan van obrir la via ho van netejar de matolls i ara després de quinze anys això a anat creixent a tort i dret. així que marxem amb la cua entre cames i tenim la genial idea d'anar a Sant Joan a fer la Sala-Baques de la Roca de la Font de Jacob. Quina gràcia em va fer pujar fins el Pla de les Taràntules i tornar a escalar... però som "masoquistes" (?) i no donem res per acabat

Au!!, la setmana que be serà un altre dia i un altre via nova per la cole...

Escalada realitzada per: Jordi Calabuig i Joan Prunera

La via i la roca des de el camí
El segon llarg

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.