divendres, 12 d’agost del 2022

Via DIRECTA NÚRIA a la Miranda de Santa Magdalena. Montserrat

 Dimecres 10 d'agost de 2022

La via "Directa Núria" és una bona opció als matins calorosus d'estiu, com els que estem patín últimament. Via amb la firma Guillem Arias, equipada a cop de trepant, ens permetrà fer una escalada ràpida i amb poc compromís i que si anem valents i forts amb el V+ o 6a, gaudirem de valent el darrer llarg. Situada al vessant de ponent, tindrem ombra tot el matí. La roca podríem dir que és bona tot i que alguna pedra ens ha saltat de les mans.

Per accedir a la via partirem de l'estació superior del Funicular de Sant Joan i seguirem el camí a l'ermita del mateix nom. A la darrera corba a la dreta, abans d'arribar a les ruïnes de l'antic restaurant, prenem un camí poc marcat. Entre clarianes i bosc, arribarem a un coll entre dues roques, la Miranda Xica i la Miranda de Sant Joan. Davallem vers ponent i travessem per sota de la Roca del Mirador de Sant Joan. Seguim camí més o menys traçat fins a arribar a la base de la roca que volem escalar que es veu perfectament. Només haurem de resseguir per sota la paret fins a arribar al peu de via prou evident. La via comença al mateix lloc que la Rampa de la via Núria.

1r llarg: II i III, 5 expansions en uns 25 metres
Comencem a pujar per rampa fàcil tot seguint les expansions, que ens duran a una petita feixa, on hi ha la reunió.

2n llarg: IV i IV, 7 o 8 expansions en uns 30 metres
Sortim en vertical primer, per anar tota l'estona en escalada ascendent a l'esquerra. Passos ben trobats ens portaran a la reunió un xic penjada als peus d'un mur ben vertical.

3r llarg: V, A0e (6a o Ae) i V, 17 expansions i uns 30 metres
Sortim per l'esquerra i de seguit en vertical amb lleugera tendència a l'esquerra tot seguin les expansions. Trobarem passos fins que no són obligats. En un punt la via segueix en vertical superant un ressalt i d'aquí ja baixa un per la dificultat fins a arribar a la reunió.

Per accedir al cim, seguirem l'ample carena fins al cim de la Miranda de Santa Magdalena, lloc preferit pels turistes ansiosos de bones vistes i ambient. Cal dir que, amb les dècades que porto escalant, no soc conscient d'haber pujat mai aquest cim, potser de petit amb els meus pares, però no ho puc assegurar, doncs el fet de veure ple de turistes, mai m'havia fet el pes de pujar-hi 

Via perfecte al matins d'estiu i nova via per la "cole"

Escalada realitzada per: Dídac García i Joan Prunera

dijous, 11 d’agost del 2022

ESPERO NE per la Variant BALDIRI a l'Aguda Gran. La Nou de Berguedà

Dissabte 30 de Juliol de 2022

Des de La Nou de Berguedà prenem la carretera a Malanyeu. En la part superior trobem una bifurcació. Seguirem en direcció a Cuirols LA CLUSA. Primerament anem per asfalt. Un cop s'acaba l'asfalt comptem les pilones de la llum i un cop passada la segona a la dreta trobarem un replà on podrem deixar el vehicle. Prenem un corriol que s'endinsa al bosc i travessarem un petit barranc i seguirem per camí ben marcat. Al cap de poc deixem el camí i anem a l'esquerra en direcció un coll on ja veiem l'Aguda Gran i arribarem al seu peu de via. Placa commemorativa a qui està dedicada la variant "Baldiri"

Sembla que la via original va una mica més a la dreta, esquivant la placa vertical amb parabolts

1r llarg: V, V+/A0e, V, IV+ 9 expansions en uns 25 metres
Comencem l'escalada per una mena de diedre (els parabolts estan a l'esquerra per la placa) i entrem en una placa molt vertical i difícil però els parabolts ens ajuden a progressar. La sortida de la placa es prou dura i un tronc tallat ens ajudarà a accedir a una cornisa terrosa. Seguim amunt i ens barra el pas un ressalt força vertical amb una escletxa a la dreta que mig encastats ens ajudarà a cercar un espit sense plaqueta i un parabolt (pas d'A0e) i ja fàcilment arribarem a la reunió.

2n llarg: III, IV, IV i III, 2 expansió en uns 25 metres
Seguim grimpant per blocs fàcilment fins que es posa vertical. Arribem a una llastra que la superarem amb facilitat per la dreta i tot en vertical, arribarem a un darrer ressalt que el superaremen fàciment i arribarem a la reunió.

3r llarg: III i II, net i uns 25 metres
Llarg de tràmit per accedir al cim de l'Aguda Gran. Seguirem per l'aresta superant petits ressalts i caminant arribarem al cim.

Per baixar, desfarem el darrer llarg amb cura fins a la segona reunió i farem un rapel de 25 metres. D'aquí on altre de la mateixa llargada fins a terra i un altre via nova per la "cole"

Escalada realitzada per: Ricard Rofes i Joan Prunera




Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.