dimecres, 4 d’octubre del 2023

Via BENSON a la Magdalena Inferior, 36 anys després. Montserrat

 Dimarts 3 d'octubre de 2023

La via BENSON és una d'aquelles vies típiques dels anys 80'. A la botiga de "Pedraneu", del Guillem Arias i en tenia a munts de ressenyes i evidentent no hi habia "internet" i era la manera de estar una mica al dia de les novetats en vies obertes. Que sabes jo, en aquell pany de paret sols havia la via Albert-Busquets que ja habia repetit un parell de cops. Aquesta era diferent, amb més "segurus" i un gèlid 1 de febrer de 1987. vàrem anar. No sé quants cops l'he repetida i el darrer cop, el 20 de gener de 2002, fa vint i un anys. Mirant la piulada en el blog d'en Jordi Ceballos, m'he animat a repetir-la i com sols passar ara, es com la "magnitud de la tragèdia", després de tants anys, ja no la he escalat igual que llavors. 

Via curta i restaura amb bon criteri i amb una roca gens polida però que ens farà apretar-nos es marxos en els seus 25 metres del primer llarg. L'aproximació ès la mateixa que per les seves veïnes Apia i Albert-Busquets.

1r llarg: IV+, V, IV, V. V i IV, 7 expansions i uns 25 metres 
Comencem un parell o tres d'escalons per sota del final de les escales de Jacob. Un químic ens indica el començament. Pugem en vertical i de seguit ja es posa dret. Passos fins i a l'ombra. Despés hi ha un tram suau fins a arribar a la part més dreta, uns deu metres verticals i fins un haurem d'escalar amb finura per arribar a la reunió.

2n llarg: IV+, IV, III i II, 2 expansions en uns 15 metres
Sortim de la reunió per l'esquerra i superant un primer tram vertical i amb molt bon canto arribarem a una part molt fàcil on muntarem la reunió.

3r llarg: IV, III i II, 5 expansions i uns 30 metres
Començem per l'esquerra i tot seguit en vertical amb escalada molt amable i superant un parell de ressalts fàcils arribarem gaire be a l cim de la roc.

El descens el farem per la vessant Oest on hi ha un ràpel just de 30 metres per la via Normal.

M'ha resultat molt més difícil que anys enrere, però això és normal, normal que repeteixi vies de fa molt anys i acabi mig "frustrat", però toca escalar, ni més ni menys

Escalada realitzada per: Agustín Pérez i Joan Prunera




Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.