dilluns, 4 de juny del 2018

Via ESPOLÓN ESTARLUX a Peña Predicadera

Dissabte 2 de juny de 2018
Tornem a Peña Predicadera, però aquest cop fent una bona matinada. Son dos hores i mitja de viatge i tota l'estona per autovia.a tres quarts de deu som al pàrquing de la Tejeria i ja es ple de vehicles. Esmorzem allí mateix i ben acabats, prenem les motxilles i fem camí fins a peu de via. tot es molt mullat doncs el dia anterior va plore de valent però avui sembla que el dia es comportarà.

La ruta a seguir la podeu trobar en aquesta entrada de fa unes setmanes:
https://elcoleccionistadevies.blogspot.com/2018/05/via-jabali-errante-pena-predicadera.html
https://elcoleccionistadevies.blogspot.com/2017/09/espolon-guanchinfu-la-pena-predicadera.html

Per trobar el peu de via es ben fàcil, un cop on comença la Jabalí errante, baixarem per la canal que tenim més propera i es el següent esperó després d'aquest. El primer parabolt es força lluny del terra però la via comença força tombada.

1r llarg: III, IV, IV+ i IV, 5 parabolts en uns 45 metres
Comencem per rampa fàcil tot recte a munt i progressivament es va posant mes dret i escalarem pe placa fina amb bona presa superant un parell de trams mes fins fin arribar a la reunió a sota d'una paret ben vertical. Llarg bonic de fer.

2n llarg: V, Ae, V i IV, 6 parabots en 25 metres
Sortim per la dreta de la reunió a cercar el primer parabolt. Els passo son verticals. continuem en artificial si no podem fer lliure fins el quart parabolt amb una sortida fina. Seguim ara en escalada fàcil fins la reunió uns metres per sota d'una gran roca a modus de sostre. El llarg mes complicat de la via.

3r llarg: III+ i III, 3 parabolts en  uns 25 metres
Sortim per la dreta de la reunió per sota del gran bloc fen un curt flanqueig. Seguim en diedre fàcil i tot seguit per un esperó tombat molt fàcil fins la reunió. Llarg molt fàcil.

4t llarg: IV i III, 5 parabolts en uns 30 metres
Seguim per l'esperó fins arribar a un ressalt. Flanquegem a la dreta i pugem per una bonica xemeneia ben equipada i un cop superada entrem a la reunió. Llarg molt divertit.

5è llarg: IV, II i V, 3 parabolts en uns 30 metres
Seguim per la dreta i entrem a un altre xemeneia fàcil. Un cop superada entrarem en una gran zona ample i tombada. ens dirigim a sota d'unes balmes característiques a cercar un parabolt. Flanquegemper sota del desplom fins l'altre banda i en un punt més dèbil del desplom el superem amb uns passos prou difícils. La reunió la tenim a l'esquerra del sortida del desplom. Ull amb el fregament de les cordes.

El descens el farem pel lloc de sempre o per la mateixa via doncs les reunions estan preparedes per poder rapelar.
Via molt divertida i la tercera que he fet d'aquesta zona i nova viva per la "cole"

Escalada realitzada per: Agustín Perez i Joan Prunera
El primer llarg de l'esperó
Arribant a la primera reunió 
El llarg més dificil però nosaltres en Ae
Començant el tercer llarg
El quart llarg 
Començant el darrer llarg...
... i acabant-lo
Via acabada

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.