dijous, 15 d’octubre del 2015

Via DOS DIABLOS EN EL CORAZÓN. Peña Rueba, Saragossa

Dissabte 10 d'octubre de 2015
Aprofitant que puc marxar dos dies de casa em proposen anar al "Reino de los Mallos". Fa pocs dies, he vist una ressenya en el blog dels Galls, d'una via nova al Mallo de la Mora que esta prou be, llarga i ben assegurada i ideal per gaudir d'una jornada d'escalada ben bona. Per la via no ens tenim que preocupar de res, només portar cintes i reunions, resta tota equipada generosament amb parabolts. La roca no es del tot bona... be, matitzo, en bona però està sanejada i a mida que vaguin passant les cordades cada cop estarà millor i els còdols que encara estan per "independitzar-se" de la paret, a la curta seran menys.

Per arribar a Peña Rueba tenim d'anar al poble de Murillo de Gallego. Entrem al poble i seguint per carrer asfaltat on hi ha una mena de "merendero" a la dreta. Seguim fins arribar a una casa en construcció. D'aquí surt una pista que de mica en mica ens acostarà a les parets fins arribar a unes basses d'aigua. Aquí podem deixar el vehicle i caminant arribarem a un poste de fusta que no indica res i una fita al terra. Prenem aquest camí i en mig hora ens durà a peu de les vies.

La via que anem a fer comença uns metres a munt del camí a la ferrata a uns metres a la dreta de la via Los terceros también existen, en una terrasseta prou còmoda on ja son visibles els parabolts ben nous de la via. Està tota equipada amb parabolts de 10mm, un mínim de vuit parabolts per llarg, les reunions amb anella i molt còmodes, amb ambient i alguns llargs prou verticals... ideal per gaudir de l'escalada.

1er llarg: III+, unes 8 o 9 assegurances en 30 metres
Sortim del peu de via en  vertical vers un ressalt tot seguint el parabolts que molts d'ells son innecessaris. Superat el ressalt seguim en escalada molt fàcil en tendència a la dreta fins arribar a un mur on al seus peus muntem la primera reunió.

2on llarg: III i IV, de unes 8 assegurances i uns 25 metres
Seguim per la dreta per continuar en vertical i anirem fent petits flanquejos ascendents i superant petit ressalts. Aquí la roca es bona però plena de líquens on tindrem que anar amb compte. La reunió la farem en un bon i còmode replà.

3er llarg: IV+, V i IV, unes 10 o 12 assegurances en 30 metres
Sortim de la reunió per l'esquerra i tot seguit verticalment a munt tota l'estona. Arribarem a un ressalt difícil que el superarem lleugerament per la dreta i després fins la reunió.

4t llarg: IV+, III i IV+ unes 12 o 14 assegurances en uns 40 metres
Encetem el llarg superant un ressalt per l'esquerra i tot seguit per una rampa en vertical fins un altre ressalt a la dreta. Ara escalarem un mur vertical en flanqueig ascendent a la dreta i amb passos aeris arribarem a una petita cornisa on muntarem la reunió.

5è llarg: V, unes 14 o 15 assegurances en 30 metres
El proper llarg intimida un pel però els parabolts fan que s'esvaeixin les nostres dubtes. El llarg es molt vertical però amb bona roca i amb els parabolts separats un parell i mig de metres un de l'altre. Pugem per placa fins una mena de fissura cega amb tendència a l'esquerra. De cop la paret es posa molt vertical i continuem per la dreta en vertical sempre acompanyats pels parabolts. Per entrar a la reunió tindrem que fer un parell de passos molt aeris per finalitzar aquest bonic llarg.

6è llarg: IV+ unes 6 o 7 assegurances en 25 metres
Llarg també vertical com l'anterior però més suau. Aquí la roca ha estat molt sanejada. El pas més difícil es superar un petit ressalt i tot seguit arribarem a la reunió que es comuna amb la última de la seva veïna Los terceros tambien existen.

7è llarg: III i unes 3 o 4 assegurances en 25 metres
Sortim per l'esquerra i així anirem fent amb escalada molt fàcil fins unes savines on muntarem reunió. Per arribar al cim nomes tindrem que grimpar un ressalt de res i ja serem al cim.

Per baixar tenim que descendir al coll entre el Mallo La Mora i els cims de Peña Rueba i pujar per una paret equipada amb corda fixe d'uns 15 metres. Tot seguit continuem pujant per camí fins un altre paret. Podem escalar a "pel" o fer un petit llarg en diagonal a la dreta (molt fàcil, II) i un cop superat aquests metres seguir fins la carena de Peña Rueba i seguir fites i cables de la ferrata sud que seguint-la ens portara al camí del peu de via.

En ho hem passat d'allò més be tots tres. Ara tota la baixada, dinar una mica i anar al poble de Riglos que es ple com un ou i trobar un lloc per dormir i demà fer un altre escalada ... però això es un altre història.

Escalada realitzada per: Henedina Pérez, Agustín Pérez i Joan Prunera

El segon llarg
Començant el tercer llarg
Començant el quart llarg
Recuperant el quart llarg
La part més tombada del quart llarg
El vertical cinquè llarg
Uns passos ben verticals
En ho hem passat de conya!!!

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.