dijous, 18 de maig del 2017

Via CANVI CLIMBÀTIC a la Presidenta. La Plantacio. Montserrat

Diumenge 14 de maig de 2017
Aquesta via la vaig descobrir un cop que estàvem escalant la via INFINITI a l'agulla dels Col.leccionistes i la veritat, es que des de lluny, no em va fer gens el pes. Aquest cop en Ricard em proposa anar a fer-la i de seguit li dic que si, per que no? La via no te gens d'ambient i queda molt enclotada dins de la Canals dels Llorers però em va sorprendre la qualitat de la roca i sobre tot el segon i tercer llarg que els vàrem fruir de valent.

Per accedir  a la via podem anar des de Collbató o la Vinya Nova i un cop a l'explanada del Clot de la Mònica i seguirem el camí que porta a Sant Joan i que passarem per sota del Serrat de la Pastereta. Arribarem a un coll i davallem una estona fins arribar al Torrent dels Llorers seguint fites i un cop passem els graons metalics. al poc, arribarem a peu de via. Veurem picat a la roca "CC" i un pitó a un vuit metres del terra.

1r llarg: IV. III i II, un clau i dos espits en uns 40 metres
Comencem el llarg per paret ajaguda fins el primer clau. Seguim amb tendència a la dreta per roca un pel relliscosa però franca fins una sabina i tot segui en flanqueig ascendent fins un replà als peu d'un altre paret més vertical on trobarem la reunió de dos espits.

2n llarg: IV+, V i IV, nou espits i dos claus en uns 45 metres
De la reunió comencem a pujar en vertical per paret i roca molt franca i així anirem fent tot seguit els espits. En algun punt es posarà prou vertical. Quan arribem al darrer clau, farem un flanqueig a la dreta i entrarem en una plataforma amb arbres on muntarem la reunió dels més ferm. Llarg molt bonic de fer i amb roca molt bona.

3r llarg: V, IV+, V+ (A0e) i IV, sis espits i un pont de roca en mal estat en uns 25 metres
Ataquem el tercer llarg per paret vertical (espits visibles des de la reunió) i en escalada prou difícil anirem fent fin uns ressalt prou ferm. Un cop superat en lliure o en A0e anirem perdent dificultat fins arribar a un bon arbre on muntarem la reunió. Molt bon llarg i roca fantàstica, llàstima que es fa curt.

Ara farem un canvi de reunió anant caminant per la dreta a la base de la pròpia agulla de la Presidenta i en un bon arbre muntarem el canvi de reunió.

4t llarg: V, Ae (6a) i IV+, tres espits i un clau en uns 20 metres
Comencem el llarg enfilant-nos per l'arbre de la reunió fins que ens veiem obligats a enganxar-nos a la paret a cercar el primer de tres espits. si ho fem en lliure pot sortir un bon 6a i pels que no fem aquest grau tirarem d'A0 o ens ajudarem amb un estrep. De totes maneres la roca es molt bona. arribant a un clau la dificultat decau i arribarem a una sabina on trobarem unes bagues i un maion on muntarem la reunió que també farem servir pel ràpel de baixada.

Només tenim que remuntar des de la reunió, uns cinc metres per assolir el cim d'aquesta agulla. Per cert, un cim molt esmicolat i trencat, compte a la baixada per accedir al ràpel.

el descens com dic, es un ràpel d'uns 15 o 20 metres i tot seguit baixarem per la canal que tenim davant nostre en el mateix sentit de la via que hem escalat i en poc més d'un quart d'hora ja serem un altre cop a peu de via.

Bona via encara que molt poc ambient però de roca immillorable i via i roca nova per la "cole".

Escalada realitzada per: Ricard Rofes i Joan Prunera
El primer llarg
El bonic segon llarg
El curt però intens tercer llarg
El darrer llarg 
Cim i via nova pel dos!

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.