dilluns, 30 d’octubre del 2023

Via WALT DISNEY a la Magdalena Inferior 25 anys després. Les Gorres, Montserrat

Dissabte 28 d'octubre de 2023 

Tornem a recordar tempos passats i l'altre dia que vàrem escalar la via BENSON, vaig estar mirant un altre via antiga, la WALT DISNEY. També la ecordava més fàcil (es fa habitual això ultimament,,,). La via sembla que es va començar a restaurar afegint dos parabolts al començament de la via, però no va ser aixi. Val a dir que no la començavem per on son els dos parabolts nous, ho feiem més a la dreta amb un "alejillo" considerable fins al primer espit. La via esta equipada amb espits vells i algún que altre "merlet" podrem emplaçar. La roca, com en aquesta zona és habitual, és d'allò perfece. Comença a la dreta d'un característic diedre i a l'esquerra de la via APIA.

1r llarg: IV, IV+, V i IV 6 expansions i uns 25 metres 
Pugem en vertical i a l'ombra d'uns arbres i cercarem dos parabolts, després anirem a la dreta a buscar el primer espit original i remuntarem per terreny vertical un mur amb un pas prou difícil. Seguim en tendència un xic a l'esquerra i muntarem una reunió prou pentjada.

2n llarg: V, IV i III 4 expansions en uns 20 metres
Sortim per l'esquerra amb passos difícils i verticals, escalan un mur de roca escepcional i al final d'quest i en terreny favil muntarem la reunió.

3r llarg: III, IV, V, III i II, 4 expansions i uns 25 metres
Encetem el llarg enfilant-nos facilment en vertical i superant un petit ressalt. Seguim vers una petita bauma en vertical lleugerament a la dreta, allí trobarem un espit. És un fort desplom que el podrem solventar amb un parell de passos de flanc a l'esquerra i tot seguit en vertical fins a arribar a la reunió d'espits. a l'esquerra i a uns tres metres tenim una instal-lació de ràpel

El descens el farem per la vessant Oest on hi ha un ràpel just de 30 metres per la via Normal. Seguint la mateixa lògica de la seva veïna BENSON, m'ha resultat molt més difícil que anys enrere.

Escalada realitzada per: Agustín Pérez, Jordi Esgleas i Joan Prunera

Primer llarg

Arribant a la R1

Segon llarg

Arribant a la  R2

Tercer llarg

Ens han deixat escalar

Via NEURA a la Paret del Pont. Sant Llorenç de Montgai

Dissabte 21 d'octubre de 2023 

La NEURA es una via ràpida, vertical i que podrem escalar en diedre, placa i, fins i tot, un petit "remonage". La trobarem prou equipada amb espits i parabolts tot i que sempre podrem amanir-la amb algún flotant per poder pujar més segurs. L'aproximació es ben curta si deixem el cotxe al replà que hi ha a ldreta del pont. Per accedir a la paret, tratavessem el pont i seguim pocs metres per la pista de la nostre dreta i en un punt trobarem uns ferros que ens ajudaran a superar els dos metres per accedir a la feixa característica d'aquesta paret. Comença a la base d'un diedre vertical.

1r llarg: II, III, V, IV i IV+ 4 expansions i uns 45 metres
Començem a pujar en diagonal amb molta facilitat fins a situar-nos en un desplom i un cop superat per l'esquerra, entrarem en un vertical diedre. Al final d'aquest arribarem a una sabina gruixuda i que posant un peu, superarem el petit ressalt. Seguim per una mena de diedre/canal un xic trencat i arribarem al replà on muntem la reunió.

2n llarg: V, IV, V, IV+, IV i III 6 expansions i uns 35metres
Sortim de la reunió vers l'esquerra superant unes grades fàcils per situar-nos en una escletxa i amb tècnica d'encastament superarem amb certa dificultat un parell de metres. Seguim ara a la dreta i encarem una placa vertical d'un grapat de metres. Escalada vertical que ens durà a un petit replà on hi ha una antiga reunió que ens saltarem. Seguim per un esperó vertical fins que la dificultat decau i arribem a un gran replà on muntem la reunió.

Aqui acaba la via NEURA. Podem seguir caminant uns metres fin a arribar a un petit mur. Crec que aquest tram es de la via de l'ANNA o PIM-PAM i aixi allargem una mica més la via.

3r llarg: IV i II, 1 expansion en uns 30 metres
Caminem per l'esquerra per sotabosc o be per la dreta superat un parell de ressalt molt fàcils fins a arribar a un mur petit d'uns tres o quatre metres i un cop superat, seguirem també caminant fins a uns dels cims de la Paret del Pont i muntem reunió.

El descens el faem de de el cim caminant per la cara Nord tot seguin fites i cami marcat fins a la carretera. (25 minuts)

Escalada reralitzada per:  Ricard Rofés i Joan Prunera
Primer llarg

Segon llarg

Darrers metres del segon llarg

Arribant a la reunió

Darrers llarg



Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.