divendres, 1 de març del 2024

Via del DIEDRE al Santuari de Corbera. Espinalbet

 Diumenge 18 de febrer de 2024

Per acabar d'arrodonir el dia i escalar la via que ens queda per fer, un cop acabada la via IAIUS, ens decantrem a la via del DIEDRE. Per accedir al peu de via farem la mateixa maniobra deixarem una corda de 60 metres per l'aresta d'Espinalbet per la que rapelarem i un cop a peu de via ens decantarem a l'esquerra a la base d'un esperó vertical on trobarem la reunió. https://elcoleccionistadevies.blogspot.com/2024/01/via-aresta-despinalbet-santuari-de.html

1r llarg: V, IV, V, IV+ i IV, 6 expansions i tres sabines i uns 30 metres
Començem escalant els primers metes per un esperò vertical i en un punt tenim que passar a l'esquerra amb un par més espectacular que difícil i entrarem en un bonic diedre que escalarem en la tècnica fins arribar a la reuió de la via veïna.

2n llarg: IV, IV+ i IV, 5 expansion un clau i un parell de sabines en uns 30 metres.
Sortim per la dreta a cercar una placa i tot seguir en vertical per terreny brut i en algún lloc amb la roca a controlar. Això en durà a un esperò esmolat on son visibles els parabolts. Escalem l'esperò, molt estètic i progressivament arribarem a la reunió i un cop arribi el company a la reunió podrem recollir la corda fixe i remuntar amb les cordes fixes dalt de la cinglera.

Aquesta via ha estat ben trobada, un llarg per un esperò prou interessant seguit per una escalada de diedre ben ferma i un altre via per la "cole"

Escalada realitzada per: Agustín Perez. i Joan Prunera




Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.