dimarts, 17 de maig del 2011

Via Torras-Nubiola a l'agulla del Frare de Baix

7 i 8 de maig de 2011

Cap de setmana amb prediccions dels “mentidòlegs” força dolentes, que per cert, l’han encertat. En Joan Marc i jo habiem decidit anar a fer algun corredor de neu però en vistes de com anirà el cap de setmana, ens tirem enrera.

Dissabte matinal esporàdica al Llençol, on la pluja va acabar amb la nostra paciència i només vem podre fer dos vias d’esportiva. Per a mi “escalada esportiva” es de 6a (o 5+) cap a munt, tot el que sigue per sota es escaladaaaa... be, no se com catalogar-la, ho deixo per els experts... Total que quedo amb en Joaquim el dissabte i vàrem fer dos vies: FORMIGUETES de IV+ (a la guia 4c) on el grau per a mi es molt agossarat, penso que per la cantitat de parabolts que hi han... i l’altre, la SIOUX CONNETION de IV (a la guia 4b) sorprenentment, tant o mes dificil que l’altre, però tant se val, jo no graduo amb criteri “l’esportiva”, la questió es escalar i fer rodatje, que falta em fà.

El diumenge quedo amb Joan Marc per, ja que teniem que sortir “al monte” a tocar neu, fer alguna cosa a Montserrat. Surto de casa mig plovent, em recull a la Plaça Cerdà i cap a Collbató. Bocata al bar i la cosa no pinta be. Que fem: sembla que escamparà... Veiem que cap el Clot de la Mònica sembla que surt el sol. Li dic de fer la normal de l’Agulla del Frare de Baix que fa molt de temps que no la vaifg fer. El primer cop amb el meu company Balbino (llagrimeta). Li sembla be i cap enllà que ens anirem.

La via son dos llargs que es poden fer en un de sol, però li treu una mica d’encant, vaja, es el meu parer.

1er llarg, 20 mts II, III i IV. Neta
En Joan Marc s’anima i diu de fer el primer. No hi ha res, només aprofitem un parabolt al començament de la via del Petit Gerard a pocs metres de terra que no fa gran cosa. Després va pujant fins el collet per una mena de canal on col.loca un friend per seguir en un petit “remonage”fins el collet de l’agulla i la paret. Continua per un esperó fàcil on posa un tascon que queda de maravella i un friend quasi arribant a la reunió.

2on llarg 20 metres IV+, IV, III i II, 20 metres, un pont de roca
Segons el Picazo, els llarg que be ara, es el IV mes maco de Montserrat. Surto de la reunió enfilant-me a la paret. El pas a l’Agulla sembla llarg però enganya. Poso un peu a la paret i passo a l’agulla. Devant meu a l’esquerra tic un pont de pedra, trec una baga i la paso. Faig un pas de flanc a lesquerra i ja estic a la paret. Ara trobo un altre pont de pedra amb una baga plana vella. Continuas flanquejant, on poso un fiend i al cap d’uns metres de flanqueix surto a l’aresta per terreny fàcil fins la reunió, que está en un arbre.

El dia ara es força bo i al cap de poc surt el sol. Rapel fins a peu de via i ens diriguim a la via Albert Gonzalez que està a l’altre extrem del Serrat d’en Muntaner. Son dos llargs de corda per plaques tombades i que no passen de IV, tans sols al primer llarg, l’atravessa una taca d’aigua, però no crec que tinguem problemes. Em faig jo els dos llarg de primer i cap a casa que ja es l’hora de dinar.

Al menys em tret a pasetjar el material i les cames, i així vaig fent metres que es el que interessa...

Escalada realitzada per: Joan Marc Griñan i Joan Prunera
El primer llarg
rribant al cim de l'agulla
Foto cim

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.