divendres, 12 de novembre del 2021

L'amic Xavi Socías m'ha fet una fantàstica caricatura, m'he emocionat, de debò, ha estat una sorpresa molt de temps esperada i al final ja la tinc i fins hi tot, estic més "guapo" que en persona!!!

Moltes gràcies, Xavi, ets un crak

dijous, 11 de novembre del 2021

Via NORMAL a la Paret de la Formiguera. Sant Llorenç de Montgai

Dimecres 10 de novembre de 2021

La gran clàssica de la Formiguera. Tot i que ara li han afegit uns quants parabolts de més, no deixa de ser una bona via per dur a escaladors novells on podrem combinar grau assequible i un cert ambient de paret amb verticalitat. Només necesitarem sis cintes i les reunions per assolir aquesta via

1r llarg: III, IV i II, 6 expansions i uns 40 metres 
Comencem a pujar per l'ample esperó tombat amb passos fàcils un tant relliscossos fins que anem perden dificultat i muntem la reunió al terra.

2n llarg: III i IV, 6 expansions i uns 25 metres
Seguim vers un ressalt entre uns arbustos (parabolts visibles). Afrontem un terreny vertical i de seguit flanquejem a la dreta. Seguim en vertical amb passos verticals però francs fins arribar a la reunió.

3r llarg: IV+ i IV, 6  expansions i uns 25 metres
Sortim de la reunió en vertical a la captura d'un parabolt. Aquest primers passos son fins. Flanquegem uns passos a la dreta i ja en vertical ,encalem una mena de diedre molt divertit però un tant brut. La reunió la muntarem en la instal.lació del ràpel.

Pel descens podem rapelar la via amb un parell de ràpels, els segon amb una instal.lació una mica incòmoda. (mínim amb cordes de 50 mts.), o be caminant seguin camí de baixada a les vies del tren i després pel barranc fins a el parquing de la formiguera.

Escalada realitzada per: Vicenç Nin i Joan Prunera


dilluns, 8 de novembre del 2021

Via GAZ OIL ET DÉCIBELS a la Site de la Fulletera, Porta-Pimorens

Dissabte 23 d'octubre de 2021

Infinitat de cop he passat per Porta-Pimorens cap a Andorra i mai havia imaginat que un dia escalaria aquesta "pseudoparet". L'anomeno així perque no es pot dir que sigui una paret, més aviat una sèrie de ressalts granítics de poca continuïtat i de dificultat moderada que va obrint-se pas entre plaques i vegetació. Cal destacar el darrer llarg, massa difícil pel que representa la tònica de grau de la via. No tindrem mai la sensació d'estar escalant una paret, a excepció del darrer llarg que ens posarà les piles, tot just quan acabem la via.

1r llarg: V, IV, III, IV i III, entre 6 o 7 expansions i 45 metres 
Estan a peu de via, superem un ressalt en diedre vertical i seguim a la recerca de les expansions per plaques tombades de dificultat moderada a fàcil i en adherència i algun tram herbós. Reunió còmoda en un replà.

2n llarg: III i IV, entre 5 o 6 expansions i uns 50 metres
Seguim la mateixa tònica, sempre a la recerca de les expansions. Plaques tombades amb algun pas més difícils, que li dona la "sal i el pebre". Reunió sota d'un ressalt molt vertical.

3r llarg: V, V+/A0, IV i III, entre 6 o 7 expansions i uns 50 metres
Ens encarem per una mena de díedre fregant el desplom i el superem a base de llastres fins que trobem la màxima dificultat no obligada. Un cop superat escalem per plaques tombades de poca dificultat sempre amb tendència a la dreta fins a arribar a un bon replà on muntem la reunió.

4t llarg: III, entre 5 o 6 expansions i uns 30 metres 
Sortim per la dreta seguin plaques tombades i amb poca dificultat arribem a la reunió, també molt còmoda.

5è llarg: III i IV, entre 6 o 7 expansions i uns 55 metres
La mateixa tònica que el llarg anterior, seguint les expansions i una mica més difícil al final del llarg. La reunió costa una mica de trobar, està en un curt muret dintre del bosc.

Ara deixem la reunió i caminem vers el bosc fins a una tartera. La seguim pel seu marge esquerre i ens endinsem al bosc fins a arribar un altre cop a la paret. Seguim per la dreta baixant una mica i en una clariana del bosc, trobarem en la paret del davant nostre les expansions que ens indiquen per on segueix la via. 

6è llarg: IV, entre 6 o 7 expansions i uns 55 metres
Comencem escalant un diedre una mica brut per seguir per ressalts de dificultat moderada fins a un últim ressalt i un cop superar podrem muntar la reunió. Aquesta un xic incòmoda. Hi ha un altra reunió uns cinc metres més amunt que si ens donen les cordes, podrem estar més còmodes.

7è llarg: IV, V, IV+, V, V+/Ae, i IV+, unes 14 o 15 expansions en uns 45 metres
Aquí trobem la "mare dels ous". Sortim de la reunió i trobem un altre més amunt. D'es d'aquí flanquegem un parell de metres fins a la propera expansió. Suprem el ressalt per l'esquerra i seguim superant ressalts fins que les expansions ens porten a un flanqueig molt evident als peus d'un mur vertical i difícil. Haurem d'escalar, els parabolts no estan tan a prop i en un pas, els que no tenim grau de 6a,haurem de fer servir un esprep o una "tramposa". La paret es desploma i t'escup a la dreta i amb passos atlètics suprem les més fortes dificultats i entrem en terreny mes assequible, però un xic trencat. De seguit arribem al final de la via i muntem reunió en un bon replà.

Via discontinua i molt assequible si no fos pel darrer llarg. He vist que hi han moltes cordades que surten per la seva veïna de l'esquerra, Ni sueur ni peur, no tant obligada.

Via divertida i que no necesstaem cap assegurança flotant, tan sols quinze cintes pel darrer llarg i un estrep... i nova via per la cole, que ja tocava.

Escalada realitzada per: Agustín Pérez i Joan Prunera, amb els company, Dídac García i Jesús Rodríguez


Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.