dilluns, 7 de novembre del 2022

Via ALTA FIDELITAT al Serrat de les Garrigoses. Montserrat

Diumenge 6 de novembre de 2022
Aquesta gran paret del vessant sud és molt caòtica, plena de repisses, matolls, feixes i còdols que volten sols per la paret i que les caigudes poden ser un "pel" lletges. Una cosa si té a favor seu, quan la roca és bona, és bona de debò i amb moltes opcions de poder emplaçar assegurances flotants.

És el quart cop que intento aquesta via, dos cops fent el primer llarg i haver de baixar per diferents raons i un tercer cop amb un accident, que per sort va acabar bé, però podia haver estat pitjor. Me l'han propasat i no he sabut dir que no, encara que de camí a la via, tenia aquella sensació com si em portessin a l'escorxador. Anem amb el Ricard que és un bon "master" i tenim una mica l'èxit assegurat, però com sempre dic: no diguis blat fins que no sigui al sac i ben lligat.
Per accedir a la via seguirem el camí a les Coves del Salnitre i prendrem el camí al Monestir tot travessant el Torrent Fondo. Trobar el peu de via serà una feina més feixuga. Nosaltres com ja coneixem la via no ens a resultat difícil trobar el peu de via, però amb una fotocòpia d'una fotografia de la paret serà prou fàcil arribar. El peu de via en una llastra ben marcada
1r llarg: V, IV, V, Ae/A0, IV+ i III, 5 espits i 3 claus en uns 40 metres
Comencem amb uns passos en bavaresa en vertical i flanqueig potent a la dreta. Continuem pujant en vertical per un esperò fins que trobem la segona expansió. Continuem fins a uns ressalts que ens barren el pas i a l'esquerra, entrem en un tram molt vertical fissurat i assegurat per tres pitons (passos d'A0/Ae). Un cop sortim d'aquí fem un flanqueig a l'esquerra per tot seguit en vertical, ja per terreny fàcil però brut fins a la reunió.
2n llarg: III, IV, V IV+, V, IV, A0, V+, V i, IV , 1 clau i 3 espits en uns 35 metres
Sortim per l'esquerra per terreny un xic brut fent un flanqueig. Seguim en vertical per un diedre/canal i continuem per un altre diedre vertical protegit per un clau i un espit. Un cop superat això fem un altre flanqueg a la dreta, ara facilment per situar-nos en un esperó vertical protegit per dos espits. Entrada fina i farem un parell de passos en A0 qui no teinguem grau. La sortida es fina i difícil per placa i de seguit fem uns passos en bavaresa i arribem a la reunió.

3r llarg: V, V+, V, III, V, V+ i IV i V, 2 espits i 2 claus en uns 25 metres
Comencem per placa plena de foradets a cercar un espit molt amunt. Tot seguit pugem per una fissura ampla on hi ha un clau. Passos difícils que ens duran a un terreny més fàcil. Ara trobem un ressalt protegit per un pitó i continuem amunt per terreny difícil fins a arribar a la reunió.

4t llarg: IV+, V, A0, V, IV+, Ae (un pas), IV+, IV i III,  7 espits i 1 clau en uns 50 metres
Sortim per uns blocs una mica inestables per l'esquerra de la reunió i entrem en una placa amb un espit. Seguim en una mena de canal diedre on trobarem a la part alta un pitó. Flanquegem a la dreta per terreny difícil on trobem un altre diedre/ressalt protegit amb dos espits. Passos d'A0 o Ae. Per sortir ens anirà molt bé una forta sabina en flanqueig a la dreta. Situats en una cornisa aèria, pugem per un esperó en tendència a l'esquerra i entrem en una placa inclinada molt llissa als peus d'un ressalt assegurat amb un espit (un pas d'Ae). Seguim per diedre més fàcilment fins a una cornisa. Només ens queden uns quatre metres molt fàcils fins a la reunió.
Pel descens anirem a la dreta caminant amb cura i desgrimparem un petit tros de roca. Anirem baixant, sempre amb compta per camí més o menys traçat i en uns vint minuts arribarem a la instal.lació d'un ràpel aeri d'uns 45/50 metres que ens deixarà al camí
Per fi he trencat el malefici que tenia aquesta via i us ho prometo que no ha estat gens fàcil d'escalar i que l'Agus i jo ens hem pogut treure "l'espineta" clavada. Via d'aventura com és habitual en aquesta zona de Montserrat i una via nova per la "cole". Per mi, una de les més difícils que he fet de la firma Germans Masó
Escalada realitzada per: Ricard Rofes, Agustín Pérez i Joan Prunera
Primer llarg
Segon llarg
Tercer llarg
Quart llarg
Quatre hores d'escalada ..."deunidó"

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.