dimecres, 24 de gener del 2024

Via INTEGRAL MIRANDA DE FRA GARÍ entran per la via MÒNICA a La Codolosa. Montserrat

Dissabte 23 de desembre de 2023


Recorregut discontinu poc atractiu, amb trams escalables amb roca bona en general. Ideal si anem amb escaldors novells o gent que escala poc. La via la trobarem a la part esquerra de les vies de la paret de la Codolosa , al costat dret de les vies Any de Trapas i 29 de Febrer . Hem començat per la via Mònica

1r llarg: IV, 4/6 expansions en uns 30 metres
Pugem en vertical per roca molt bona i seguit els parabolts arribaem a una reunió. La passem i seguim fins que la dificultat decau molt i muntem la reunió.

Ara farem un canvi de reunií i seguirem per l'esquerra caminanr per una mena de feixa fins arribar a un esperò i que a pocs metres del terra trobare la reunió.

2n llarg: IIV, un clau en uns 20 metres
Pugem per l'espreró tombat  amb roca en algun tram a controlar fins a arribar a un ressalt on trobem la reunió

3r llarg: IIV i III, dos claus i un parabolt en uns 20 metres
Superem el resalt sortin de la reunió i continuem per l'esperò fins a arribar a un altre ressalt on muntem la reunió.

4t llarg: IV, III i IV, un parabolt en uns 40 metres 
Superem el ressalt i seguim per plaques tombades. Aqui ve quan es lia la cosa. Nosaltres hem continuat per un altre esperó a la part esquerra i un cop a dalt i caminant, fem un petit descens i arribem al torreó final de la via. Hem muntat una reunió en una soca seva i vella.

5è llarg: III, V/A0 i IV i un pont de roca i tres parabolts en uns 15 metres
De la reunió anem a cercar una fissura amb un pont de roca. En enfilem en vertical amb passos difícils no obligats fins que sortim un pel a la dreta i arribem al cim del torreó muntant una reunió d'un sol parabolt que hi ha al terrra i final de la via.

Pel descens baixarem per l'esquerra mirant a collbató i de seguit passarem pel quart llarg desgrimpant per una canal que amb marques grogues en portarà a la drecera de Fra Garí i en poc més de mig hora serem al camí.

Via nova per la "cole" pero un tant prescindible i amb poc interés.

Escalada realitzada per:  Vicenç Nin i Joan Prunera

Primer llarg de la via Mònica

Entran a la R3

Darrer llarg

Arriban al final de la via

Final de la via

dimarts, 23 de gener del 2024

Via PENSIONISTES a la Codolosa. Montserrat

Diumenge 21 de gener de 2024 

Tornem al, ja massa saturat, sector de Montserrat de la Codolosa a tastar la via PENSIONISTES que em falta a la "cole". La via busca obrir-se lloc entre l'espai que queda lliure entre la via ALIMERA i la de LES CABRES. Per cert, ara algú a escrit el nom de les vies a l peu i que gràcies a això, podem anar una mica més orientats; no pasa el mateix en la part de dalt que la gent va despistada com és el cas d'avui.

La via la trobarem tota equipada amb austeritat,es sent necessari només entre 6 i 8 cintes i si voleu un parell de friends mitjans o petits i no necessaris per un emplaçament eventual.

1r llarg: IV, IV+ i IV i 4 expansions en 30 metres
Comencem en diecció a un pont de roca i seguim per una mena de diedre canal no masa consistent en algún punt. Seguim mirant de no "xapar" expansions dels costats per no despitar-nos i escalem per placa fins a arribar a un roc gran que el superarem per l'esquerra i ja caminant, entrarem a la reunió.

2n llarg: III, IV+, V, IV+ i IV i 6 expansions en 30 metres
Procuran no perdre el camí, de la reunió, escalarem una placa tombada vers la dreta a cercar un ressalt. Podrem assegurar un primer pas amb un friend mitjà en una llastra. El pas que farem es més fàcil del que pot semblar. Amb una tibada escalarem en bavaressa i tot seguit a l'esquerra i ens situarem en una petita cornissa. Ara tenim una placa fina que escalarem fins a arribar a un fil d'esperó. Escalem a l'esquerra i seguim en vertical. Entrarem en un petit diedre i un cop superat arribarem a la reunió que tenim a la dreta.

3r llarg: III, IV, IV+ i IV i 5 expansions en uns 25 metres
Sortim facilment per la dreta i pugem per placa. Si no hem escalat varies vies d'aquí, segur que ens despistarem per les expansions i cordinos que hi ha pel voltant, però amb una mica d'imaginació trobarem el cami correcte. En un punt del llarg trobarem un pas una mica més picant però ben assegurat. La reunió sera la mateixa que la ALIMERA (això crec) i que també serà el ràpel pel descens.

De baixada podrem fer-ho rapelant per la vi,a ja quetenim les reunions raplelables de la via ALIMERA o baixar acostant-nos a la drecera de Fra Garí que en poc mes de mig hora serem un altre cop al començáment del camí.

Una nova via més per la "cole" en aquest sector ja massa saturat o més ben dit, colapsat de Montserrat.

Escalada realitzada per:  Carles Marqués i Joan Prunera amb Dicac i l'Agus

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.