dilluns, 6 d’octubre del 2014

Via UME 40 ANIVERSARI al Cap del Guerrer. Montserrat

27 de setembre de 1714 / 2014
Estic mandrós aquest dissabte i no se que fer, se m'acaben les idees i tot de sobte recordo una via que vaig veure fa unes setmanes des de el cim de la Màquina de tren a Agulles, la via UME 40 aniversari al Cap de Guerrer. Pel que he llegit te dos llargs de principi i després trepitja "immoralment" la via normal al cap del Guerrer oberta l'any 1944 pels pioners de l'escalada a casa nostre en Jordi Panyella (Pany) i Jordi Casasayes (Haus). Aquesta via normal la he fet un munt de cops... i sense cap assegurança, el que passa es que el traçat era molt diferent al de la via que aquí explicaré. La original feia moltes "ziga-zagues" intentant solventar els ressalts i la nova, tira tot pel dret. Podríem dir que es un traçat nou però no respectant l'original. Coses del progrés i de la facilitat que dona un trepant!!!
Feia molt anys que no pujava al Cap del Guerrer i un cop al cim i buscar el ràpel, traient terra de voltant, sorpresa!!! he descobert tres burins que vàrem posar el juny de 1982 el company i jo per poder baixar, doncs el ràpel era d'una sabina que no ens feia gaire gràcia. En aquella època portàvem sempre un parell de burins i el burinador.
Be, la via es divertida, amb un primer llarg, poder massa forçat, un segon divertit i amb els parabolts, al meu criteri mal, emplaçats i un tercer trepitjant una via històrica que malgrat tot, no està malament. Escalada divertida per passar el matí.

1er llarg: V, V+, A0e, V, IV+ i III, 6 parabolts en uns 20 metres
Comencem el llarg al costat d'una canal i en direcció a un bon ressalt. Només tenim que seguir el parabolts. El pas del ressalt es molt "burru", diuen que 6a (?), amb un estrep i unes quantes trampes el supero. Continua ben fi el llarg i desprès de tot això, fàcilment arribarem a la reunió.

2on llarg: IV, V, VI+ i III, 6 parabolts en uns 30 metres
Sortim de la reunió per l'esquerra tot seguint el parabolts. Superarem un petit ressalt i després seguirem per una placa fineta però molt divertida de fer amb el parabolts massa a la dreta (coses de la via). De mica en mica va decreixent la dificulta i sense cap problema arribem a la reunió.

3er llarg: IV, IV+, IV, V, IV+ i III 8 parabolts en uns 30 metres
Sortim de la reunió tot recte a munt també seguin els parabolts. Anirem trobant petits ressalts (la via original, els evita) amb un pas díficil gaire be arribant a dalt i de seguit va mimbant la dificultat i ja serem al cim del Cap del Guerrer.

Per baixar farem un ràpel de 25 metres per la cara Nord i tot seguit prt la canal de la nostre dreta del ràpel.

Un altre via nova per la cole...

Fins els primer passos del primer llarg
El Joaquim al primer llarg
El segon llarg
El "massacrat" llarg de la via Normal del Cap del Guerrer
Adéu companys!!!
Els burins que vàrem posar al rapel l'any 1982

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.