dijous, 8 de juny del 2023

Via JOSEP BAQUÉS i ESTEVE a la Talaia del Montmell

 Dissabte 22 d'Abril de 2023

L'escalada que toca avui es molt semblant a la seva veïna, l'ESPOLÓN GUERRERO, una aresta discontinua amb froça trams de caminar. Trobarem plaques verticals de bona de roca i prou assegurada
Sortint de Barcelona, prenem la AP7 que ara és de franc., la seguirem i ara canviem de direcció a Lleida per l'AP2 i a la sortida 12-La Bisbal del Penedés, deixem l'autopista. Seguirem per la TV-2401 fins a La Juncosa del Montmell, abans d'entrar al poble hi ha una rotonda, prenem la direcció a Mas Llorenç i al poc, uns 100 metres a la dreta, hi ha un trencall, primer per esfalt i després pista en direcció a l'Area Recreativa Forestal del Montmell. La pasem i quan arribem a l'esglèsia nova de Sant Miquel del Montmell, alli deixem el vehicle, i prenem el camí de pujada a les ermites. Abans d'arribar al ESPOLÓN GUERRERO, deixarem el camí i ens endinsarem per dins el bosc poca estona fins a arribar al peu de la via.

Un cop al cim, baixarem per a llevant fins el coll entre el Castell i la Creu, seguirem baixant i al poc, ens decantem a l'esquerra a buscar l'altre via que aprofiarem per escalar. La via JORDI CARBONELL GESTI (Picnic). Es un esperò més curt pero amb una mica més de dificultat. Esta tot equipat amb material cassolà una mica "matuser" però podrem arrodonir la seguretat afeggin-te algun tasco o friend.

Per baixar del cim, prenem un corriol que baixa vers a l coll entre la Creu i El Castell del Montmell. Passarem per l'Esglèsia Vella de Sant Miquel i d'aqui en poc, arribarem un altre cop a la pista.

Escalada realitzada per: Joaquim Llória, Agustín Perez i Joan Prunera, del C. E. Àliga

dimecres, 7 de juny del 2023

Via CHEBURASHKA a la Gronsa Sud. Els Estrets d'Arnes

Dimarts 30 de maig de 2023 

La cara oest de la Gronsa Sud és una vessant prou popular d'aquesta zona dels Ports. La seva roca és d'allò més particular, trobant en un mateix llarg de corda, roca fantàstica i roca deplorable, tot en un. Totes les seves vies sobrepassen, generalment els dos-cents metres i així ens permetran gaudir d'una bona jornada d'escalada. La via que farem avui és la CHEBURASHKA.

Per arribar a peu de via sortirem d'Horta de Sant Joan cap els Estrets. Seguirem uns quilòmetres fins al pàrquing del Lliberós, tot molt ben indicat i d'aquí ens endinsarem pel camí del riu i en poc més de 30 minuts arribarem al peu de la Gronsa. Per accedir a peu de via podem pujar entre uns matolls o be per una mena d'esperó molt inclinat i molt fàcil, uns 80 metres fins a un replà on hi ha un parell de parabolts de la veïna SALSHITXES TIBETANES.

1r llarg: II i III 3 expansions en uns 30 metres
Començem a escalar per sota d'una gran llastra cap a la dreta en sentit ascendent . en el segon pàrabolt, pujarem recte fins a arribar a la reunió.

2n llarg: III, 3 expansionsen uns 40 metres
Prosseguim en vertical amb la mateixa tònica que el primer llarg però un xic més vertical i muntarem reunió.

3r llarg: III+ i II, neta i 60 metres
Llarg un tant lleig i sense cap assegurança, molt fàcil però expossat. Podrem llaçar dos sabines i en una llastro un bon frien mitjà. Son seixanta metres molt juston fina muntar la reunió d'un sol parabolt

4t llarg: IV, V-, IV+, 5 expansions i uns 50 metres
El millor llarg de tota la via. Sortim de la reunió per la dreta a cercar el primer parabolt i tot seguir recte amunt vers un ressalt. Seguim, ara han més facilitat fins a la reunió

5è llarg: IV, IV+ i IV, 3 expansions i uns 35 metres
Sortim en vertical vers un ressalt a l'esquerra d'un arbres i un cop superat, entrem en terreny més facil i vers l'esquerra fins aençar un altre ressalt protegit amb dos parabolts i de seguit arribem a una bona cornissa i muntem reunió.

6è llarg: II i IV, 1 expansions i uns 20 metres
Comencem el llarg fent un flanqueig a l'esquerra molt fàcil. Superem amb un pas de gegant el passar una escletxa i pugem per un esperó on hi ha una sabina per assegurar-no i tot seguit arribarem a la reunió final.

Per baixar seguirem una serie de grades i canals a la l'esquerra i per la vessant Est i després a la dreta tot sortejant ressalts per la part més feble. Trobarem alguna fita indicadora fins a arribar a sota el bost. Un cop a baix, travessarem una riera seca i seguirem traçes de camí fins a arribar al parquing del Lliberós. Conteu una hora de descens.

Via prou fàcil i llarga, amb un tercer llarg que desmereix la resta però, per mí, una nova via per la "cole"

 Escalada realitzada per: Agustín Perez i joan Prunera

dimarts, 6 de juny del 2023

Via de l'AMADEU a la Paret del Pont. Sant Llorenç de Montgai

 Dissabte 27 de maig de 2023

Aquest cop, ens acostem a Sant Llorenç de Montgai que a la bnda esquerra els escaladors de Lleida han obert tot una sèrie d'itineraris força llaminers i ben assegurats, en lo de "ben assegurats", hem referixo a que no s'ha de portar res, només cintes i reunions (i un estrep pels que no fem grau). La via que decidim fer és la de l'AMADEU, oberta fa poc i ben sanejada. Ens sorprendrà per la roca, que en  algun tram no es massa bona, però amb les expansions a tocar, no patirem en excés i també per la verticalitat en els primers tres llargs.


Per accedir a peu de via podrem deixar el vehicle en el parquin que hi ha uns cinc-cents metres més endavent del pont o be, al costat del pont. Pendrem la pista que surt a la dreta i quan arribem a un petit espai per estacionar un parell de cotxes ens dirigirem  a peu de paret que es a tocar. Pedra sicada amb el nom de la via.

 

1r. Llarg:V, V+, IV i III, 8 expansions i 1 pont de roca i uns 30 metres

Ens enfilem en vertical i en escalada atlètica pregresem entre fissures i còdols fins a arribar al pas més díficil del llarg. Per sortir ens anirà be una petit tronc que ems permetrà entrar a una bonica xemeneia vertical. En acabat pujarem per una canal força bruta fina arribar a la reunió


2n llarg: IV+, IV i IV+, 10 expansions i 1 pont de roca en uns 25 metres.

Sortim per un desplom i que ens ajudarà els estreps fent un parell de passos d'Ae. Sortim en lliure difícik i anirem pujant ara amb més facilitat. Seguim a la recerca de l'expansió i a la dreta trobarem un altre pas difícil. Flanquegem a la dreta i pugem en vertical fina a un bon replà on muntem la reunió


3r llarg: V+, V, IV+, V i IV+, 11 expansions i 1 pont de roca i uns 25 metres

Flanquegem a l'esquerra i superem amb passos difícils i atletics un mur molt vertial. Seguim vers la dreta i sempre seguin les expansions per bons ressalts fins arribar a un altre replà molt còmode on farem la reunió.


4t Llarg: IV+, V i II/III, 7 expansions i 1 pont de roca i uns 35 metres

Flanquegem a l'esquerra i superem un mur vertical però no gaire difícil. Seguim a la per l'esquerra fins a arribar a un mur vertical i que superarem amb un pas díficil d'entrada, després seguirem gaire be caminant fins a la reunió.


5è. Llarg: II i IV, 3 expansions i uns 20 metres

Sortim molt fàcilment fins a un petit ressalt amb roca no massa bona però assegurat per  dues expansions ho supererem sense cap problema i muntarem la reunió.


Nosaltres hem fet un parell de llargs més, no massa interesant de la via AUGUSTA, per arribar al cim de la roca.


El descens el farem per camí prou marcat fins un coll i després per canals i camí trobafrem el descens natural de les vies de la paret del pont.


Via agradable de fer, atletica, ben assegurada ideal per gaudir d'una jornada ben complerta i... nova via per la "cole"


Escalada realitzada perRicard Rofes i Joan Prunera

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.