dimarts, 11 de maig del 2021

Via FRANCESC RUBIO i PALAU a la Talaia de la Sardana. Serrat de l'Albarda. Montserrat

Dissabte 9 de maig de 2021

Després d'escalar la via Agullòlegs, ens dirigim a la seva veïna ja que ens ve de pas i així acabem d'arrodonir el dia. Deixo l'enllaç de la via Agullòlegs per si us intersa:

https://elcoleccionistadevies.blogspot.com/2010/04/via-agullolegs-al-xumet-cota-339.html

Típica via de la fornada dels germans Masó que ens oferirà dos llargs de corda equipats austerament i amb les típiques acrobàcies d'enfilar-nos als arbres a les que ens tenen acostumats. En general té bona roca a excepció quan arribem a les reunions que totes seran en arbres. Bona via per combinar-la amb la seva veïna, Agullòlegs.

Per accedir a la via prendrem el camí de Sant Jeroni i un cop passat l'agulla del Cigronet i fixant-nos amb la paret i abans que el camí pugi, ens endinsem en el bosc i en pocs minuts arribem a peu de via on els partabolts  de 8 mm. són visibles

1r llarg: V/A0,V, III, V, Ae (un pas) V i II 5 parabolts i un pont de roca en uns 50 metres
Comencem  enfilant-nos en oposició entre l'arbre i la paret fins a xapar el parabolt. Seguim en vertical en escalada fina a cercar el proper parabolt, i així fins al tercer. Sortim en vertical i entrem en terreny més fàcil vers un fort ressalt on trobarem un pont de roca i més amunt un últim parabolt. Podem fer un pas d'estrep per superar el ressalt i després fàcilment, però amb roca descomposta, arribarem a la feixa on muntarem la reunió en uns arbres al peu d'un altre mur.

2n llarg: V/A0, V, IV i II,  5 espits i uns 30 metres
Seguim amb acrobàcies i ens enfilem entre la paret i l'arbre en oposició fins a arribar al primer parabolt (A0). Seguim una mica per l'esquerra amb un pas fi fins uns bons còdols, flanquegem a la dreta tot seguint els parabolts a un mur vertical amb bona roca. Recte a munt fins un merlet molt gran que podem llaçar. Ara la dificultat ja decau i arribem a la reunió que farem en uns matolls.

El descens el farem caminant vers un bosc que tenim a l'esquerra. Ens endinsem i baixem fins a una torrentera amb pous d'aigua i tot flanquejant-los per la dreta i desgrimpant, arribem al camí de Sant Jeroni, i una nova via més per la "cole"

Escalada realitzada per: Agustín Pérez i Joan Prunera amb els companys Dídac i Llorenç

Itineraria de la via
El segon llarg

Les dos cordades

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.