dimarts, 14 de febrer del 2017

Via DOC. ANTON R. a la Magdalena Superior. Montserrat

Dissabte 11 de febrer de 2017
La via Doc Anton R. es per gaudir de l'escalada amb el mínim de risc possible. Amb un equipament que frega l'excessiu, podrem escalar i "apurar" passos ben difícils i tot això, amb poc compromís. La roca es la típica dels "Gorros", ben generosa al gual que l'equipament. Per accedir en aquesta vessant de la Magdalena Superior podem anar per dos llocs diferents, un pot ser per la canal que puja al coll del Gorro Frigi i la Mateixa Magdalena i tot seguit, davallar fins arribar al començament de "l'arrampat" primer llarg o be, per les escales d'en Jacob fins a la ermita de Santa Magdalena i un cop arribem al coll entre l'Ullal i la Magdalena Superior, davallem per una estreta canal fins arribar a peu de via.

La via sembla ser que ja havia estat escalada molts anys abans, prova es que en el segon llarg podem trobar burinades velles i a la reunió dos burins amb una argolla. Probablement seguia per la canal fins arribar a la via normal però al no estar divulgada es possible que caigues en l'oblit.

1r llarg: II i III, uns 6 o 7 parabolts en uns 45 metres
Escalem l'ajagut primer llarg una bona pila de metres ben fàcils on només trobarem una mica di dificultat uns metres abans d'arribar a la primera reunió. Al vint metres del primer llarg trobem dos parabolts on podríem muntar la primera reunió però es millor continuar.

2n llarg: IV, V i IV+, 11 parabolts (sense contar alguns de vells) i uns 30 metres
Sortim de la reunió vers un fort ressalt tot seguint els parabolts fins arribar a la part més feble del ressalt. Aquí podem trobar un parell de burinades antigues. Superem el ressalt tocant a la canal i tot seguit flanquegem a l'esquerra per continuar en vertical amb passos fins, fina arribar a la reunió un pel incòmoda i pentjada.

3r llarg: IV; V, V+ i V, 12 parabolts i uns 30 metres
Ens enlairem vers l'esquerra de la reunió per terrenys vertical fins un esperó vertical a tocar la canal. Amb passos verticals i difícils, però generosament equipats, escalarem aquest panys de paret fins arribar a la reunió. El llarg no es gens obligat, la part final es pot fer tot en A0e.

4t llarg: III, IV i II,, 4 parabolts i uns 25 metres
Encetem el darrer llarg per l'esquerra amb escalada fàcil fins un ressalt pocs metres abans d'arribar a la reunió pràctic ament muntada al cim de la roca.

El descens el farem amb un sol ràpel d'uns 50 metres o be amb dos. La instal.lació la trobarem a la dreta de la darrera reunió

Bona via per gaudir d'un dia d'escalada i amb el mínim de risc possible i bona per apurar en lluiure el passos més difícils del tercer llarg

Escalada realitzada per: Joquim Lloria, Santi Guerra i Joan Prunera

El fàcil primer llarg 
El segon llarg 
Arribant a la segona reunió 
Els companys des de la tercera reunió 
Recuperant el tercer llarg 
Arribant a la tercera reunió 
Dia amb molta boira però, aprofitat

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.