dimecres, 30 de novembre del 2022

Via DELINQÜENTS a la Paret de la Codolosa, Montserrat

Dissabte 19 de novembre de 2022

La paret de la Codolosa és un bon lloc per escalar un matí asolejat de tardor. La roca sol ser entre regular i molt bona i els llargs escalonats entre ressalts i cornisses amb vegetació, aquesta via es un clar exemple. Resbuscada al màxim, rtesseguirem la via amb tres llargs no massa bonics peró, amb trams de roca molt bona. La via comença a l'esquerra de la via REINCIDENTS on hi trobarem una fletxa picada a la roca i molt desdibuixat el nom de la via.

1r llarg: III, IV, IV+, IV i III+, dos parabolts i un pont de roca vell en uns 30 metres
Escalem faciment en flanqueix ascenden a l'esquerra fins arribar a un ressalt amb un parabolt que ens assegura la progressió. Envertical pugem per trerreny una mica trencat fins un altre ressalt més fàcil i un xic trencat on hi ha un parabolt. Superat això seguim per l'esquerra per terren molt fàcil fins a la reunió a sota d'una bona placa.

2n llarg: IV+, III, II+ IV, IV+ i III+, dos parabolts, dos sabines i un pont de roca en uns 30 metres
Sortim per diedre i llaçem un parell de sabines fins arribar aun parabolt, tot aixó per placa vertical i amb molt bona roca. Seguim pujant, ara amb tendència a l'esquerra per terreny facil però trencat i arribarem a una reunió que ens servirà després per rapelar. Aprofitem la reunió com assegurança i ascendim per la dreta al costat d'uns arbustos fins a arribar a un ressalt assegurat per un parabolt i en vertical arribarem a la reunió.

3r llarg: IV, dos parabolts i una sabina en uns 30 metres
Sortim per l'esquerra per terreny un xic trencat. Podrem llaçar una sabina precaria. Seguim vers una placa vertical amb molt bon rocam i un cop superada anirem per una mena de feixa amb arbustos i pedres soltes amb tend'encia l'esquerra. Arribem a sota d'un mur curt amb un pas dífícil i de seguit arribem a la reunió.

Per baixar ho farem per la mateixa via amb dos ràpels, un de 45 mts.

Via típica de la zona sense més trascendència i nova via per la "cole"

Escalada realitzada per: Carles Farré i Joan Prunera

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.