dimecres, 28 de maig del 2014

Pic de Pessons 2.865 m per la canal dels Isards. Andorra

Dissabte 24 de maig de 2014
No tot serà tocar roca! i aquest dissabte, "matinada inhumana" per pujar al País dels Pirineus, Andorra, sortint de Barcelona a les 5.30 h. i després d'un petit contratemps, arribem a Grau Roig a les 9.30 h. Passat el Túnel de Cadí el temps empitjora per moments i la cosa "pintan bastos". Després de la matinada i la qiilomatrada, han de caure "chufus de punta" per que no pugui el Pic de Pessons!!!

Sortim de Grau roig (2.120) i seguim la pista d'aquí en sentit SO fins l'estany Primer de Pessons on hi ha un restaurant. Voregem el llac en sentit SE fins travessar-lo. Ja de lluny, veiem l'altívol Pic de Ribuls i a la seva dreta, la canal dels Isards i el Pic de Pessons. El camí es molt evident. Mica en mica, anem guanyant alçada fins situar-nos a la vertical del famós esperó N del Pic de Ribuls i seguim caminant en senti O fins arribar a la canal dels Isards a l'esquerra del Circ de Pessons. Hi ha força neu i quatre dits de neu nova caiguda la nit anterior i la part mitja i final es veu prou dreta. Optem per posar nos els crampors per evitant mals majors. En poc més de mig hora remuntem tota la canal fins el portell de Pessons i decidim anar a al Pic de Ribuls i desfent el camí tornem al coll i ens disposem a pujar, ara si, el Pic de Pessons. Ara el temps cada cop empitjora a més, Neva i fa vent i no més ens aturem al cim, per fer un parell de fotos i marxar a vall. Un cop a la canal, ens trobem a raser del vent i podem baixar amb més comoditat desfent el camí que em fet de pujada i a les 15.30 h. ja som un altre cop al pàrquing de Grau Roig.

De tornada, baixarem pel "bonic" País dels Pirineus passant per la, no més "bonica" capital d'aquest país (només els envejo, que estan dins els Pirineus i que els seu idioma oficial es el català) i de pressa, de pressa, sortirem d'Andorra i dinarem a la Seu d'Urgell... abans carregem benzina que aquí es més barata!

Dons ja hem fet un parell de cim del Pirineu que encara no habiem pujat i que per avui, ja hem tingut bastant

Ascensió feta per: Vicenç Nin i Joan Prunera
El Pic de Ribuls a l'esquerra i a la dreta el Pic de Pessons
Endinsant-nos en el Circ de Pessons 
El Pic de Pessons
La Portella de Pessons i la canals dels Isards
La canal dels Isards
Arribant a la Portella de Pessons
"Homo congelatus"
Foto pel record i marxem, que el temps empitjora

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.