dijous, 24 de maig del 2012

Via NORMAL al Setrill, Regió dels Frares

19.05.2012

Aquest dissabte no vull forçar el canell de la mà, doncs tinc una petita lesió i en fa mal, per culpa d'una caiguda tonta... molt tonta i ridícula! Estant a la moto parat, m'enganxo el peu i a terra... sense més comentaris. Be, anem al que toca. Com en Joaquim s'ha comprat un "juguetet" per posar parabolts (està capat, no pot posar parabolts a menys de 5 metres un de l'altre) anirem a netejar-li la cara a la via Normal del Setrill. L'ultim cop que la vaig fer, farà set anys, estave molt precària, tot i que hi han espits... fan una mica de por i sobre tot la reunió. Serà el primer cop que ho fem. Hem respectat tot el que havia, no hem tret res i hem posat al costat d'una pesa vella, un parabolt nou. Només hem deixat al segon llarg, un cap de burí, dels antics, sense plaqueta que sembla fossilitzat a la roca i la veritat fa goig. Serem tres, en Joaquim, en Vicenç i jo.

1r llarg III dos parabolts i 30 metres
Comença en Joaquim, i com es una rampa fàcil a uns 10 metres posa un friend en una fissura i al cap de poc arribant al espit vell el substitueix per un parabolt. continua fàcilment i arribat al proper espit fa el mateix. No recorda on està la reunió i jo no el vaig des de sota i decideix fer reunió de la peça nova i de la vella. Pugem nosaltres i quan arribo a la falsa reunió veig a uns 10 metres la reunio a sobre d'una lleixa. Prenc el relleu i hem dirigeixo a la reunió i abans d'arribar en una fissura poso un tascó. Entro a la reunió i còmodament poso un parell de parabolts al costat de burins vells.

2n llarg III, IV un cap de burí i un parabolt en 25 metres
Haben muntat la reunió continuo aresta a munt. Veig un merlet molt "guapu" i el llaço. Quan l'aresta es posa vertical arribo al cap de burí. son d'aquells buríns antics que fan goig veurel's, recordes temps passats! Passat el burí arribo al pas difícil i l'espit que el protegeix fa por veure'l. Al costat poso la peça nova... es "xulo" això de posar parabolts de primer! i un cop fet arribo sense problema a la reunió del arbres, a l'esquerra de l'aresta.

3r llarg III i IV neta i 20 metres
Surt en Joaquim i com no hi ha res, ho respectem. Pas vertical de flanc a l'esquerra i l'aresta va perden verticalitat fins arribar al cim.

Ha sigut una bona experiència netejar la cara d'una via molt clàssica i sencilla, però que ara es una mica més segura. Peces noves per velles i també podem auto protegir-nos. Espero que sigui del gust de tots.

Escalada realitzada per: Joaquim Llòria, Vicens Nin i Joan Prunera

En Joaquim estrenant la "joguina"

Muntant la reunió
Arrapat com una sargantana, posant un parabolt en el segon llarg
En Joaquim als primer metres del tercer llarg
Peça nova per vella
Reunió vella i reunió nova al costat
L'espit del segon llarg, ara podrà explicar batalletes al nouvingut...
Mira per on, contents com canalla al "Happyparck"

diumenge, 20 de maig del 2012

Via ESPERÓ DE LA LLUNA PLENACelebració del cinc anys del Blog dels Kutresescaldors k pa team, però en minoria

12 i 13 de maig de 2012
Els 7... magnífics? D'esquerra a dreta: Neus, Joan Baraldés, Joan Prunera, Antxi, Wolfgang, Blai i Llorenç, disposats a menjat-nos els Ports
Aquest cap de setmana celebrem els 5 anys del blog dels "Kutres". Tenia que ser una trobada d'escaladors que ens coneixem per els blogs, però a la fi, va quedar en no res... sols uns pocs "in combustibles trepa-còdols" ens presentem a casa de l'Antxi i del Llorenç a Horta de Sant Joan... no en plan "gorreros", si no convidats, eh! i la veritat es que vàrem estar d'allò més be, anant a comprar llonganisses, corder i botifarrons de ceba per sopar a la nit... fins quarts de dues de la matinada, fent-la petar. I així és com l'Antxi, el Llorenç, en Joan Baraldés, el Wolfgang, la Neus, el Blai i un servidor vem passar un cap de setmana escalant, explicant anècdotes, futures escalades i bevent cervesa (jo sense alcohol, que si no, encara dic més "tonteries"). Des d'aqui el meu agraïment a aquesta parella d'escaladors per la seva hospitalitat i simpatia.

En Joan Baraldés i jo quedem el dissabte al matí a Collbató i arribem a Horta a quarts d'una. Mengem un entrepà i... com som uns cremats amb ganes d'escalar, no ens centrem correctament i de pet a la Punta Falconera! Arribem a peu de via a les dues de la tarde... molt d'hora i amb un sol de justícia. Caram, sembla que ens empaitin!!! Ara passo a detallar la via.

12.05.2012 - Punta Falconera. Via Take a Pebble


1er llarg III i IV- tres parabolts en 55 metres
Surto jo i un parabolt a peus d'un mur inclinat ens indica el camí més evident on força a munt veiem un altre parabolt. L'escalada esdevé fàcil i plaent fins una mena de mur més vertical on trobem el tercer parabolts i seguit la lògica arribem a un diedre petit i tombat on podem assegurar el pas amb un bon tasco i de seguit arribem a la reunió. Pel camí podem posar friends.

 2on llarg III i IV quatre parabolts i 55 metres. La variant, V+ i un pitó amagat.
Aquest llarg el fa en Joan B i també es fàcil si no fos per que en vem ficar per una variant. Sortim de la reunió recte a munt cercant un parell de parabolts fins la base d'un mur vertical amb d'un diedre amb roca molt lletja, la via no va per aquí i ens adonem més tard. En Joan b fa el pas com bonament pot ajudant-se d'una "antena" dons el parabolt esta a la cornisa i el pitó es força lluny i et jugues una bona castanya. Després d'aquest tram arribem a una cornisa a l'ombra entre un pi gruixut i en Joan B opta per fer reunió dons les cordes poden fregar molt. Quan pujo jo i arribo al pas "curiós" miro més a la dreta i veig la lògica de la via per una mena de canal de III que es més fàcil. El llarg l'hem partit en dos i jo faré els últims 10 metres amb un pas que no es més difícil de IV. i faig reunió en un bon replà

3er llarg II, IV i IV+ quatre parabolts i 50 metres
Torna a sortir en Joan B i aquest llarg de fet es el més maco dons es més fi i de presa petita que els altres. Tan sols hem de seguir recte a cercar el parabolts fins una còmode reunió

4t llarg III i IV neta i 15 metres
Aquest llarg es de tràmit per arribar a dalt de la cinglera de la Falconera. Un llarg curt on podem posar un parell de fiends i farem reunió en una pi que trobem al cap de munt.

La baixada la farem pel cantó oposat a la via baixant per terreny trencant fins una canal, mig entre bosc i mig entre les roques fins el camí de de peu de via. Via fàcil per fer-la a la tarde... a partir de les 5 no de les 2 com nosaltres que en vem torrar com castanyes la Nit de tots Sants!!! Un cop al camí, caiem en la tentació i ens remullem en un raconet d'aquest riu tan bonic del Estrets.

Jo al primer llarg
Arribant a la primer reunió
En Joan B al segons llarg
Sortint de la variant de V
Fotos del final de la via
Bona remullada al riu dels Estrets

13.05.2012 - La Gronsa Sud. Via l'Esperó de la Lluna Plena

 
Ens llevem d'hora i en Joan B i jo ja tenim la idea de fer la via que fa poc, en Llorenç i l'Antxi van obrir a la Gronsa Sud. L'Esperó de la Lluna Plena. Com som set "grimpacòdols" ens repartirem i en Joan B i jo  anirem a aquesta via i ens acompanyaran els mateixos aperturistes i els altres tres aniran a la veïna, No vendas la piel del oso sin haberlo cazado... i així ens anirem saludant, entre llarg i llarg.

1er llarg II i III i un pitó en uns 60 metres
Aquest llarg, sembla ser que es de la via Tornasol, arrampat i molt fàcil on tant sols trobarem un pitó vell molt a prop de la reunió. En Joan Baraldés comença el llarg.

2on llarg IV+, V, IV i IV+ i 4 parabolts i 40 metres
Ara em toca a mi. Pugem per roca discreta fins uns blocs on tindrem que protegir els passos amb un parell de friends. Superat això, arribem  a un pany de paret vertical on tindrem que escalar entre parabolt i parabolts amb roca bona i vertical. En tendència a la dreta arribem a un altre tramp més difícil per tot just entrar a la reunió. Llarg lògic on el parabolts allunyen però son fàcilment visibles.

3er llarg IV i V- i 2 parabolts en 35 metres
Surt en Joan B i jo discrepo un pel del grau que han ressenyat dels "Kutres". Sortim per l'esquera d'un esperó, per placa i bona presa on trobarem dos parabolts fins que la lògica ens porta a la dreta del esperó... amb roca dolenta però que si la tractes amb "carinyo" es deixa "acaronà". Aquí  ho tenim que protegir tot nosaltres amb un parell de friends i una savina. Aquest es el llarg que li dona nom a la via, doncs uns metres abans d'entrar a la reunió trobem una pedra grossa rodona, com una lluna plena, que millor ni tocar-la ni mirar-la.

4t llarg V, V+ (o un pas d'A0e) IV+ i II i 5 parabolts en 35 metres
De la reunió i situats a sota un gran desplom (ara em toca a mi) flanquegem a l'esquerra fins una llastra amb un gran pont de pedra. Pugem damunt del pont de pedra, (passet espectacular) i davant nostre tenim una gran placa llisa amb una mica de molsa seca, on trobem els passos més difícils de la via. Com el meu "grau" no done per més tinc que "pillar-me" del segon parabolt i estudiar-me el pas. Prenc mà del fi-fi, trec cul en fora i arribo a l'altre parabolt... es molt fi i llis tot això! Amb la tranquilitat que em dona el parabolt arribo on el sostre que flanquegem es mes dèbil. Sembla que la roca, ara, no es molt bona però, res mes lluny de la realitat. encara que tinc molt a prop el parabolt puc posar un pont de roca... prenc aire i supero el petit desplomet amb bavaresa amb una roca de pel·lícula, llàstima que es torna molt fàcil i roca molt dolenta per entrar a la reunió als peus d'un esperó tombat perfecte.

5è llarg IV i IV+ i 5 parabolts i dos ponts de roca en 60 metres
Esperó tombat, llargíssim, perfecte, aeri i d'una bellesa extraordinària, on ens deleitarem de la seva escalada. Llarg realment maco on en Joan B gaudirà de valent... simplement espectacular, això si, 60 metres clavats!

6è llarg IV i III i 3 parabolts ens 50 metres
Ara, resta un últim llarg amb roca molt bona i li ofereixo al company, que encara al.lucina del llarg anterior. Sortim per placa tombada fàcil fins un muret ben protegit i un cop superat anirem en tendència a l'esquerra fins muntar reunió.

Pacientment, els aperturistes de la via han seguint al darrera nostre i en Llorenç, netejant algún tram que quedava. Ara esperem als altres companys que arriben de la via veïna i tots junts fem el descens de la Gronsa sud. Del cim baixem en direcció N desgrimpant un tros fins un arbre on hi ha un ràpel muntat de 35 metres. Tot seguit baixem fins un pas estret i en sentit W, baixem per una canal, que en un punt trobem una corda fixa. continuem baixant i en poc temps arribem un altre cop al camí dels Estrets.

Recollim trastos al pàrquing i ens trobem al poble d'Horta de Sant Joan per fer uns "variats" i un mos, explicar unes anècdotes més i planejar on fem la propera trobada, per que, sincerament, feia temps que no m'ho passava tan be una cap de setmana escalant i compartint tants bons moments amb els companys.

Gracies a tots i en especial a la hospitalitat i amabilitat de l'Antxi i el Llorenç.

El segon llarg
En Joan B en el segon llarg
Nosaltres, en una foto desde l'altre via
El "pasillo finillo" del quart llarg
Els companys abraçadets en la quarta reunió
En Joan B al magnifict esperó del cinquè llarg
En Llorenç a l'esperó
... i foto de cim

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.