dimarts, 9 de gener del 2024

Via ANY DE TRASPÀS a la Paret de la Codolosa. Montserrat

Diumenge 7 de gener de 2024

La part esquerra de la Paret de la Codolosa, no es caracteritza per ser un lloc massa agraït pel que fa a l'estètica de la roca, però tot i així, dona per fer una matinal ben ferma i començar l'any fent una mica d'exercici. Una de les vies que ens queda per probar, es la "ANY DE TRASPÀS". Per poder escalar-la només necessitarem sis cintes i les reunions. El grau no es obligat en el primer llarg, però si en els dos darrers. La roca és d'allò més bona, l'unica pega és el traçat discontínuo, malgrat tot, va buscant les parts més escalables d'aquesta caòtica paret. Nom escrit al peu de via.

1r llarg: IIII, V. A0, V, II i III, 2 parabolts en uns 20 metres
Comencem encarant-nos a la placa vertical de sobre nostre on son ben visibles el dos parabolts. La placa és d'escalada fina i molt vertical. Si no anem fins en V+/6a, podem fer un pas d'A0. Del darrer parabolt, sortir lleugerament per l'esquerra i tot seguit, gaire be caminant i en diagonal a l'esquerra, arribarem a la reunió d'un parabolt i un espit.

2n llarg: IV, IV+, V i IV+. 6 parabolts en uns 20 metres
Sortim recte de la reunió i els parabolts ens indiquen el camí a seguir. Anirem escalant per placa i ressalts verticals. Passos bonics i de roca molt bona ens portaran a un relleu on muntarem la reunió.

3r llarg: IV, III, II i V/V+, 4 parabolts en uns 20 metres
Comencem per l'esquerra de la reunió en vertical i després fent un petit pas de flanc a la dreta entraem en un terreny molt facil fins a arribar als peu d'una placa vertical. Escalem la placa fina i vertical on trobarem tres parabolts. Els còdols son petit i molt bons. El darrer pas en obligat i un cop fet, muntarem la reunió i final de la via.

Pel descens podrem baixar caminant per la dreçera de Fra Garí fent una petita desgrimpada i de seguit ja serem al camí. També podem rapelar la via però jo no ho recomano.

Bona via per una matinal i també per conbinar-la amb qualsevol via del voltant i començem l'any amb una via nova per la "cole"

Escalada realitzada per: Agustín Perez. i Joan Prunera






Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.