dimarts, 6 de març del 2012

Via SAC D'IMPACIÈNCIA a Malanyeu

03.03.2012

Aquest dissabte, "m'esperona" en Joan Baraldes per que l'ajudi a acabar de polir una via que ha obert fa poc, i de pas a fer la "primera integral" de la via. Quedo a Sant Fruitos a dos quarts de nou on anirem plegats amb uns quants "Mòmies de Badalona", però ells aniran a fer la seva. Arribats a Malanyeu ens dirigim a la paret junts amb dos "Mòmies" (es així com s'anomenen), en Toni i l'Albert que aniran a fer la Doraemon i acabats provaran la nostra. En Joan B, a peu de via, m'ofereix fer la primera, que ell acabarà d'equipar els altres llarg.

1er llarg V, V+, V dos ponts de roca i cinc parabolts de 8 mm en 32 metres
La cosa es dreta de valent però gràcies a uns forats providencials de la roca, vaig pujant mes o menys be. He entrat una mica fret i no pujo molt tranquil... i es ben dret! Arribo a un punt entre el segon i tercer parabolt on costa decidir-me a fer el pas. Reposo al parabolt i m'ho estudio. A la fí surto i arribo a l'altre parabolt... has d'escalar entre assegurances! Ara tinc una excursió fins l'altre parabolt però puc posar un "alien" prou bó i continuar amb garanties fins les properes assegurances. Arribant a la reunió s'ha de vigilar una mica la roca, dons no es molt "catòlica" que diguem. Reunió de dos parabolts en una plataforma terrosa prou cómoda. Ei!! el llarg mes maco de la via i molt ben trobat.

2on llarg IV/IV+ un parabolt de 8mm i dos pots de roca en 18 metres
Surt en Joan B amb un clar flanqueix a la dreta per superar un tram boscós, per tot seguit, pujar per placa on trobem un parell de ponts de roca. Arriba a un repla i aprofita per muntar la reunió (que no hi habia) posant un parell de parabolts. Llarg curt i no gaire agradable.

3er llarg III, IV i V tres pots de roca i 30 metres
En Joan B surt de la reunió per terrny fàcil pero força trencat fins arribar a un muret vertical equipat amb tres pots de roca. En aquest llarg tenim que vigilar la roca sobre tot al principi però crec que amb el pas de les cordades es netejarà. LLarg una mica millor que el anterior però, també, no gaire maco.

Baixem plegats amb el companys de Badalona per la Doraemon i ells aprofitaran per fer la "segona" repertició. Be, ja em fet la "primera" repetició de la via i, la veritat, si no fos pel primer llarg... Els dos ultims llarg son de tràmit però per combinar-la amb altres vies o fer "esportiva laigth" que dic jo es prou recomanable. La conclusió es que el primer llarg m'agradat molt... i m'ha fet suar de valent! i cap a casa que demà torno a Montserrat... carai, que se m'acumula la feina!!!!

El dret i mantingut primer llarg
En Joan B arribant al primera reunió
En Joan B acabant de polir l'ultim llarg
Jo amb cara de "circumpstància" arribant al final de la via

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.