dijous, 4 de maig del 2023

Via PALPANT L'INFINIT a la Paret del Devesó. Malanyeu

Diumenge 26 de març de 2023


El recorregut de la via

Aquesta via és a la part esquerra de la paret del Devesó, la part menys agraïda de la zona degut a la molta vegetació que predomina. Tot i això ens depararà una via divertida, d'un grau amable i amb l'alicient de que no està equipada i podrem assegurar-nos amb flotants tota l'estona. La dificultat no supera el IV grau i on només trobarem, ente 3 i 4 pont de roca emplaçats que ens marcaran el camí a seguir. El peu de via te una sageta picada a la paret i unes pedres amb un pal que indicant on comença la via

 

1r. Llarg: IV, IV+ i III, 1 pont de roca i uns 40 metres

Pujarem en vertical fins a un ressalt fissurat on al capdemunt tenim un pont de roca. Seguim per terreny fàcil per l'esquerra i seguirem per un esperò de roca a la dreta, entrant a la reunió en una feixa on muntarem la reunió en un arbre a la vertical d'una placa.


2n llarg: IV+, IV i IV+, 3 ponts de roca i uns 45 metres.

Sortim de la reunió enfilant-nos per la placa a la cerca d'un pont de roca. Superat això entrarem en un aaltre feixa  i pujarem per plaques fissurades on hi ha un pont de roca, sempre en tendència a la dreta fins a un diedre final on trobarem un altre pont i arribarem a la reunió que farem d'un arbre


El descens el farem des del cim baixant per una canal que ens durà a un coll. D'aquí passarem a la vessant nord i anirem baixant per una altre canal fins a arribar a la base de la paret. Seguirem caminant resseguin dita paret que ens portarà a un gran pont de pedra natural i entrarem a la cara sud i d'aqui a peu de via i retornant al poble.


Via senzilla però agradable de fer, s'ens fara curta i la podrem conbinar amb unaltre de la zona... i nova via per la "cole"


Escalada realitzada per: Agustín Perez i Joan Prunera


Primer llarg

Començant el segon llarg

Foto-finish

Via MEMÒRIA SELECTIVA, 12 anys després, a la Paret de la Formiguera. Sant Llorenç de Montgai

 Diumenge 16 d'abril de 2023

Ja farà uns quants anys que la vaig escalar i no la he tornat a repetir aquesta via. És una de tasntes més que hi han en aquest tram de paret, totes similars en metres i dificultat, però agraïdes si volem escalar amb poc compromirs i un xic de grau clàssic. El peu de via és una mica complicat el poder esbrinar si escollim l'entrada correcta, però no serà cap problema això, tant se val, la qüestió és gaudir de l'escalada.

1r llarg: IV- i III 3 parabolts i 20 metres
A la vista dels parabolts començem a pujar un primer tram un xic dret, després ja es va tombant fins que arribem a la reunió.

2n llarg: V, V+ i V uns 6 parabolts i uns 25 metres
Surtim fàcilment fins arribar a la vertical de la paret i només has de seguir el bolts. Providencialment està plé de foradets i llastretes on entren els dits a "caldo". Pel mig del llarg és la màxima dificultat i seguim amb la mateixa tònica fins a la reunió. 

3r llarg: V i 6 parabolts i 25 metres
Sortim seguin els parabolts i amb dificultat semblant al segon llarg preguessem fins a un ressalt on trobem un xic més de fificultat, deprés, seguim amb un festival de presse molt bones per a les mans i arribem al final de la via.

Pel descens el podem fer per la via normal amb un parell de ràoels que el tenim a l'esquerra mirat paret a vall o si no, pel camí de baixada pel darrera de la paret.

Via divertica i recomanble i que podem convinar-la amb qualsevol  de la zona.

Escalada realitzada per: Joaquim Llòria i Joan Prunera

Començant la via

Segon llarg

Tercer llarg

Foto-finish

dimecres, 3 de maig del 2023

Via JUBILATS a La Paret de Devesó. Malanyeu

 Diumenge 2 d'abril de 2023


Una nova via de la fornada Pany-Baraldes, que no aportan res de nou, ens pot sorprendre lleugerament. Busca la part de paret lliure i encaixonada entre les vies FRANCESC SUÑOL i la SAC D'IMPACIÈNCIA. El primer llarg es, sens dupte, el més interessant, tot assegurat amb parabolts i un grau mantigunt en el V i V+. El segon llarg no es massa "agraciat" com sols passar en aquest pany de paret i el tercer, es deixa fer, tenint alguns passos interessant que li donen un final més o menys interessant, en aquest darrer podrem, si ho creiem necessari completar els punts d'assegrament, tot i que no son necessaris.

Pel descens podem seguir la cresta cimera caminant o baixar pels ràpels de la FRANCESC SUÑOL. En resum, una via més d'aquesta, ya més que suficient, explotada paret i nova via per la "cole"

Escalada realitzada per: Albert Cazorla, Joan Prunera i amics

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.