dimarts, 30 de maig del 2017

MAGICAL MYSTERY TOUR a la Roca de Sant Martí. Montserrat

Dissabte 27 de maig de 2017
Fa un parell de setmanes fen la via Canvi Climbàtic, havia una cordada fent la Magical Mystery Tour i em va picar la curiositat per fer aquesta via, també, de l'univers masonià i "enganyo" als companys per anar  aquest dissabte. La via, com de costum amb els germans Masó, es del tot "rebuscada", aprofitant contraforts dels voltant per construir un itinerari mes o menys adient. La via va superant contraforts que en si no tenen gaire al·licient, tal es el cas dels dos primer llargs, del tot prescindibles. No obstant, el quart i el cinquè, tenen més caràcter. La roca, en general, es de molt bona qualitat i els anclatges son els que ens tenen habituats aquests prolífics aperturistes, claus, espits i parabolts de 8mm, que pel meu gust, em refio més dels espits que d'aquest últims. Via de poc ambient però d'aventura garantida. Com sempre, el grau es el que em trobat, no el que indica la ressenya original...

Per accedir a la via es la mateixa aproximació que la seva veïna Canvi Climbàtic. Des de Collbató o la Vinya Nova fins l'explanada del Clot de la Mònica i seguirem el camí que porta a Sant Joan i que passarem per sota del Serrat de la Pastereta. Arribarem a un coll i davallem una estona fins arribar al Torrent dels Llorers seguint fites i un cop passem els graons metílics, al poc, arribarem a peu de via. Veurem picat a la roca "MMT" i els parabolts que ens indican el camí a seguir.

1r llarg: IV i III, 4 parabolts i 30 metres
Comencem enfilant-nos per paret mes o menys vertical  seguint els parabolts que ens indicaran el camí a seguir fins que decau la dificultat in entrem en una feixa del bosc i muntem la reunió d'un arbre als peus d'un fort ressalt. Llarg divertit.

2n. llarg; A1e, IV, III i II, 3 parabolts i un clau en 40 metres
Comencem fent un remonage poc ortodoxa doncs farem servir un arbre i la roca de la paret per accedir al primer parabolt d'un curt Ae d'un parabolt i un clau. Sortim del Ae mes o menys fàcilment i continuem escalant amb molta facilitat fins un ressalt assegurat per una expansió. Seguim pujant per uns parell de contraforts molt fàcilment fins arribar a la feixa on farem la reunió de qualsevol arbre. Llarg sense cap mena d'alicient.

3r llarg: IV+, V, Ae/V i IV+, 3 parabolts i dos claus en 40 metres
Comencem a pujar per placa de molt bona roca però exposada doncs no trobarem un clau fins escalar uns de o dotze metres. Del clau flanquegem a la dreta amb passos difícils fins un parabolt, D'aquí en escalada molt vertical i dificil que ho combinarem amb passos de lliure i Ae fins fer la sortida en lliure i arribar al cim d'aquest contrafort. La reunió la farem d'un arbre. Cal dir que en l'ultim pas el companys que anava de primer ha fet un pas de ganxo... quina por! Per mi, el llarg més dificil de tota la via.

Ara farem un canvi de reunió. Caminem un metres a la dreta per camí planer fins tornar a fer reunió d'un arbre, als peus d'un vertical mur.

4t llarg: IV+, V, V/Ae i IV+, 9 parabolts en uns 35 metes
Comencem en vertical a cercar el parabolts en escalada dificil i fent un llarg flanqueig ascendent de gaire be tot el llarg. La roca es de primera, molt bona i cantelluda però vertical. En un punt es posa molt mes vertical on tindrem que continuar en vertical i superar un pas molt dificil ajudant-nos d'un estrep. superat això continuem flanquejant a la dreta uns metres mes fins arribar a la reunió als peus d'un diedre i un petit arbust. La reunió es de tant sols dos parabolts de 8mm. Llarg molt maco de fer.

5è llarg: V-, IV, IV+, Ae i IV+, 5 expansions i dos claus en 40 metres
Sortim de la reunió pujant pel diedre i de seguit passem a placa per la dreta i en vertical fins un arbre. Seguim per placa ver la dreta fins un ressalt assegurat per un espit. Fem un pas d'Ae i seguim en tendència la dreta fins la reunió de dos espits. Llarg maco.

6è llarg: III i II, un espit en uns 15 o 20 metres
Darrer llarg i de transcisió, molt fàcil però amb roca a controlar i reunió abans d'arribar al petit cim de la roca.

Un cop al cim pel descens només tenim que desgrimpar uns 15 metres fàcil fins el coll d'aquesta roca i la de Sant Cugat. Tot seguit baixarem per la canal que tenim a l'esquerra passant per la roca dels col.leccionistes fins arribar de nou a peu de via. Trobarem un ressalt d'uns 15 metres amb una corda fixa un pel vella (20 min)

Ha esta una bona escalada en el que algun llarg ens ha fet suar de valent i via i roca nova per la "cole"

Escalada realitzada per: Jesús Rodríguez, Agustín Pérez i Joan Prunera
Primer llarg 
Recuperant el llarg 
Remonage entre el'arbre i la paret per cercar el primer parabolt 
L'exigent tyercer llarg 
El fantàstic quart llarg
Recuperant el quart llarg 
Arribant a la R4 
Començant el cinquè llarg
Sortint del diedre del cinquè llarg
El fàcil darrer llarg 
Ens ha fet suar aquesta via dels Masó!!!

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.