diumenge, 6 d’agost del 2023

Via TIERRA DE NAIDE a los Mallos de Agüero

 Dimecres 12 juliol de 2023

La nostra propera fita és la via Tierra de Naide, veïna de la via que vàrem fer air per la tarde. La via és més exigent que la del dia anterior però també, molt ben assegurada. Tot i habent escalat per la tarde, vem passar prou calor i decidim matinar prou per estar a peu de via lo més aviat possible, així que ens aixequem a les set del matí i ben esmorzats ens dirigim a peu de via. Com air, l'aproximació es de mig hora però ja toca el sol a la paret. Serà una jornada dura. Arribats al peu de via, carreguem de moral els nostres cossos i començem l'escalada, per sort sembla que el cel es va tapant una mica cosa que farà més lleugera l'escalada.

1r llarg: IV i IV-, 6 expansions en uns 30 metres
Comencem en vertical (un pont de roca vell ens indica el camí) escalant amb facilitat tot seguint les expansions. La reunió la farem lleugerament a l'esquerra en un relleig còmode.

2n llarg: IV, IV+ i IV, 7 expansions en uns 30 metres
Sortim per la dreta a cercar les expansions fins a un petit ressalt que un cop superat continuem en vertical fins un altre relleig on muntem la segona reunió.

3r llarg: IV i III, 6 expansions en uns 30 metres
Seguim en vertical fins que la dificultat decau i la roca es fa una mica descomposta, tot i escalant be,i seguin els parabolts anirem amb conta amb la roca. La reunió la muntarem a la vertical de la paret que tenim al devant

4t llarg: IV, V+/Ae, V, V+/Ae i IV+, 11 expansions en uns 30 metres
El llarg més difícil peró no obligat. Sortim de la reunió a cercar una fort ressalt que tenim lleugerament a la dreta. Per superar el ressalt, farem uns passos de flanqueig a la dreta. Entre el 5è i 6è parabolt hi ha una distància considerable que amb un estrep els podrem superar. Ara l'escalada es vertical i contínua. Un altre pas difícil ens farà treure l'estrep si no el podrem resoldre, desp´res la dificultat va decaien fins a arribar a la reunió. Llang amb molt ambient.

5è llarg: IV i 6 expansions en uns 30 metres
Sortim de la reunió i començem un flanqueig ascendent amb molt d'ambient fins que els parabolts ja ens indiquen de seguir cap amunt en vertical. en algun tram haurem de vigilar la roca. La reunió la muntarem al cim en una gran sabina amb bagues i filferros.

Pel descens farem el mateix que el dia anterior., anirem a buscar els ràpels fins arribar al camí de pujada

La via ens ha agradat molt i la calor ens a deixat escalar prou be, passos interessants i un quart llarg exigent però no obligat tot envoltat de molt ambient. Ara tocaq desfer el camí i anr a dinar i repondre forçes i un altre via nova per la cole.

 Escalada realitzada per: Agustín Perez i Joan Prunera

Regorregut de la via i els ràpels de baixada

Iniciem l'escalada

Arribant a la 1a reunió

Recuperant el segon llarg

El vertical quart llarg

La reunió des de el darrer llarg

El flanqueig del darrer llarg

Arribant al final de la via

Contra tot pronòstic, no hem passat calor

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.