dijous, 9 de juny del 2022

Via de LES CABRES, Paret de la Codolosa, Montserrat. Onze anys després

Diumenge 29 de masig de 2022

No habia tornar en aqusta via des de el 2011, en que vaig anar per acabar d'ajudar a l'amic Joan Baraldés a fer-hi uns quants "retocs" a la via. De fet, la tenia com oblidada i va ser fa un parell de setmanes que la vem veure mentre escalavem la seva veïna la Alimera i el segón llarg em va deixar un tant des col.locat, no recordave que era tant fi i difícil. És una via més d'aquesta zona de la Codolosa on trobarem trams de roca discreta i d'alguns molt bons. Fa l'efecte que la part final del primer llarg, deu haber agut un despreniment de roques per que no quadra amb fotos i assegurances antigues.

1r llarg: IV i III, tres expansions en uns 40 metres
Comença a pocs metres a la dreta de la via Alimera. Pugem per un esperò evident amb roca a controlar en algun tram. Anirem pujant per ressalts fins a un lloc on smbla ser que a estat un despreniment. Entrarem en la típica feixa i la travessem per enfilar-nos un altre cop per una curta paret on muntrem la reunió a l'esquerra d'una fissura.

2n llarg: V, V+/A0 i IV, unes set expansions en uns 25 metres
Sortim en vertical per placa molt fina fins a una mena de diedre tombat. Seguim ara més facilment en vertical seguint els parabolts. L'escalada es plaent fins a aribar a la reunió.

3r llarg: IV, dos expansions i un pont de roca en uns 25 metres
Continuem en vertical per una mena d'esperò amb passos mes o mneys fàcils on al final trobarem la reuinió/ràpel una mica incòmoda.

Per baixar ho farem per la mateixa via amb dos ràpels, un de 50 m i un darrer de 40 m.

Escalada realitzada per: Agustín Pérez i Joan Prunera



Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.