dimecres, 5 de desembre de 2018

Via W. AMADEUS MOZART a l'Agulla d'en Salvat Papasseit. Frares Encantats

Diumenge 2 de desembre de 2018
Fa unes setmanes en van ensenyar la ressenya d'aquesta via i la veritat es que tant el grau com el recorregut no en van fer el pes. Per circumstàncies, aquest diumenge anem a fer-la, tot i que l'Agus ja la ha fet, no l'importa repetir-la i així intercanviarà els llargs. Si mirem la ressenya original i veien el grau penses que la via serà "bufar i fer ampolles", doncs tot el contrari, a tots els llargs a excepció del segon, l'he posat mig o un grau mes a tot, d'acord, d'acord, el grau es mol personal...

Per accedir a la via podem anar pel Coll de Poc per la cara nord, o be pel camí d'Agulles venint des de el refugi. Ja des de el coll del Pas del Príncep, podem veure part de la roca i la reva aresta sud i un cop arribem als peus de l'aresta, seguirem per l'esquerra per una mena de canaleta fin una clariana del bosc i flanquejant a la dreta per roca inclinada (trobarem un parabolt al mig) ens acostarem a la base de la cara sud-oest i muntarem reunió en un arbre als peus d'un diedre inclinat a l'esquerra.

1r llarg: V, IV+ i III, 6 parabolts i uns 40 metres
Per fer els primers passos, ens enfilarem a l'arbre de la reunió i cercarem el primer parabolt. Continuem a munt amb tendència a l'esquerra pujant per la llastra, ull amb la roca. Seguim així amb mes o menys bona roca fins que ens obliga a pujar per placa, Ara la roca es molt bona. Amb passos fins, de mica en mica va perdent dificultat. En un replà a la dreta hi ha la reunió de l'aresta Brucs amb tres burins. La reunió la muntarem un s metes mes amunt en un lloc tombat i de dos parabolts. Llarg prou bonic

2n llarg: II i III+. 4 parabolts i uns 45 metres
Aquest llarg es molt fàcil i podríem dir de transició. Escalarem practicament caminant sempre amb tendència a l'esquerra fins uns ressalt on el superarem en vertical i després a l''esquerra per entrar a la reunió. Pel camí trobarem 4 parabolts. llarg senzill i de tràmit.

3r llarg: III+, IV i IV+, 6 parabolts en uns 35 metres
Sortim vers l'esquerra a sota de la gran bola i flanquegem. De sopte veiem que els parabolts van cap a baix i fen un flanqueig descendent bastant fi, continuem en horitzontal tot seguint els parabolts i després en vertical a unt fins sota una paret vertical on muntem la reunió. Llarg curiós amb un flanqueig fi.

4t llarg: Iv, A0e, V, IV+ i III en uns 25 o 30 metres
Sortim de la reunió per la dreta a cercar un parabolt i després en vertical amb tres passos d'A0e. Hi han uns grans "bolos" per sortir en lliure difícil. Continuem en lliure fi i vertical fins que va decaient la dificultat fins arribar a un mena de fissura en diagonal i tot just al final, a l'esquerra trobarem la reunió.

La via no te gaire, per no dir res, d'ambient. Un tant rebuscada però que troba una línia prou divertida, això si, crec que no es deu repetir gaire doncs ens han saltat uns quants còdols en la via i a mi un en especial al darrer llarg que gaire be en fa fer un senyor vol. De totes maneres, una via nova mes per la cole.

Escalada realitzada per: Agustín Pérez i Joan Prunera

El primer llarg 
El segon llarg 
El tercer lalrg 
El curios flanqueig del trcer llarg 
Els passos d'A0e del darrer llarg 
El cim de l'agulla amb la Cua del Bacallà al derrera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

La meva foto
Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.