dimecres, 14 de setembre del 2022

Puig de la Coma d'Or, 2.826 m., pel Coll de Pimorent

Dimarts 23 d'agost de 2022 

El Puig de la Coma d'Or està situat entre el Coll de Pimorent i l'estany de Lanós a la Catalunya Nord. És un cim solitari d'extensos miradors, una ascenció llarga, però agredable amb gaire bé mil metres de desnivell, tant sols li resta la desagradable pista del començament.
Partim del Coll de Pimorent a 1.920 m. i prenem una llarga pista fins a unes presses de captació d'aigues, llavors seguin fites anirem pujant en sentit N.E., on el camí comença a guanyar altura fins a un petit coll. Passarem una planera vall fins a arribar al coll de Gràcies a 2.534 m. Des del coll, ja podem veure el solitari pic i només tindrem que descendir uns cent metres que ens portarà molt a prop del llac de la Coma d'Or. Seguirem camí amunt, sempre ben marcat fins a un collet. Seguint el camí ben dret a l'esquerra tindrem el Puig de la Coma d'Or i a la dreta un cim secundari que el podrem pujar de tornada. Un cop al cim, si volem seguirem una petita cresta amb passos ben aeris i d'una dificultat de II+ que ens portarà al cim. Des del cim podrem veure infinitat de cims, des del Puigpedrós i els cims de Pas de la Casa i el Carlit i sota nostre l'immens estany i embassament de Lanós. El reton és pel mateix lloc i desfarem tot el camí que hem fet de pujada. La durada entre la pujada i la baixada l'hem fet en sis hores.
Ascenció realitzada per: Vicenç Nin i Joan Prunera
El coll de Pimorent a les 7:00 hores

Arribant al Coll de Gràcies

L'estany de la Coma d'Or

El Puigpedrós de Lanós i el Coma d'Or al fons

La cresta per arribar al cim

Vistes del recorregut des de el cim

L'estany de Lanós

Una altre cim per la "cole"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.