dimecres, 14 de setembre del 2022

Via ARESTA DE LA SARDANA + BUSCAPELIGRU a Les Roques d'Aguilar, Les Arenes. Sant LLorenç del Munt

Divendres 9 de setembre de 2022 

Jo havia sentit parlar d'aquest lloc, però mai m'havia acostat i últimament la xarxa va ben plena d'escalades en aquesta zona i avui és un dia per acostar-nos. Escalada de poc compromís i de caràcter esportiu i ombra al matí fan un "còctel" perfecte per visitar el lloc.

Venint de Terrassa o Sabadell prendrem la carretera que va de Castellar del Vallès a Sant Llorenç Savall. Quan de seguit passem el km 12, a mà dreta trobarem l'entrada a les Cases de les Arenes. Seguirem uns metres de pista fins a una gran esplanada on deixarem els vehicles, perqué no és permès l'entrada de vehicles que no son del veïnat de les Arenes.

Seguirem la pista fins a arribar a un pont que travessa la riera, nosaltres seguirem corriol amunt fins que veiem una gran fita de pedres i és aquí on deixem el camí. Si seguim amunt serà per arribar a unes altres vies. Ens enfilem a la dreta per un corriol entre els arbres arribarem a la base de la cinglera, baixem uns metres i en un replà trobarem l'aresta de la Sardana, assenyalada amb una placa metàl.lica.

1r llarg: IV, V, IV, i III, 5 expansions en uns 25 metres
Comencem a escalar un muret i entrem a una zona planera. Davant nostre tenim un altre mur més dret i llarg. L'ataquem lleugerament per la dreta seguint les expansions. Pas fi i de seguit decau la dificultat i que per arribar a la reunió trobarem una corda fixe una mica podrita que ens podria ajudar a entrar a la reunió però no és imprescindible

2n llarg: V i IV,+, V, IV+ i V, 6 expansions en uns 30 metres
Comencem en vertical i anirem escalant el bonic esperó del segon llarg. A mesura que pugem trobarem passos fins i ben assegurats fins a arribar a la reunió.

3r llarg: V, V+, IV+ i III, 4 expansions en uns 25 metres
Sortim per l'esquerra amb passos fins. Trobarem un ressalt on està la màxima dificultat (no obligat). Un cop superat anirem perdent dificultat fins a trobar la reunió.

Pel descens ho fem per la mateixa via, un rapel d'uns 50 metres fins a la primera reunió. D'aquí podrem fer la via BUSCAPELIGRU d'un sol llarg amb una mica més de dificultat però tota assegurada amb parabolts. Tant si baixem d'una com d'altra, haurem de fer un darrer llarg des de la reunió primera de l'Aresta de la Sardana. Ignoro si hi ha un camí que et porta en aquesta via.

Matí agradable i a l'ombra i lloc nou i novas vies per la "cole"

Escalada realitzada per: Joan Pera i Joan Prunera

Ressenyes extretes de la pàgina: http://www.santllors.com/index.php


Primer llarg

Fent el segon llarg

Darrer llarg

La Mola al fons

2 comentaris:

  1. Molt be Joan's! aquesta petita escola m'és molt propera, quan començava a escalar ja hi vaig fer les clàssiques La Bruixa i la Ruta de la Seda així com la Bonnatti....ara fins hi he obert dues vietes que et convido a tastar, l'Orella d'ós i la Dragonera al sector mes nou de la zona, gràcies a l'aperturista i amic Jordi Humet. També els germans Masó hi van obrir una via molt bonica la Diedre de Mitjanit on cal força material per acompletar l'assegurament.

    ResponElimina
  2. Enhorabona Joan per la via, i per conèixer aquest raconet del Vallès. Si t'agraden els sostres equipats et recomano la via La campana, i la seva continuació el Picarol, oberta pel Paco Garcia Quilis, i un servidor.

    ResponElimina

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.