dilluns, 30 d’octubre del 2023

Via WALT DISNEY a la Magdalena Inferior 25 anys després. Les Gorres, Montserrat

Dissabte 28 d'octubre de 2023 

Tornem a recordar tempos passats i l'altre dia que vàrem escalar la via BENSON, vaig estar mirant un altre via antiga, la WALT DISNEY. També la ecordava més fàcil (es fa habitual això ultimament,,,). La via sembla que es va començar a restaurar afegint dos parabolts al començament de la via, però no va ser aixi. Val a dir que no la començavem per on son els dos parabolts nous, ho feiem més a la dreta amb un "alejillo" considerable fins al primer espit. La via esta equipada amb espits vells i algún que altre "merlet" podrem emplaçar. La roca, com en aquesta zona és habitual, és d'allò perfece. Comença a la dreta d'un característic diedre i a l'esquerra de la via APIA.

1r llarg: IV, IV+, V i IV 6 expansions i uns 25 metres 
Pugem en vertical i a l'ombra d'uns arbres i cercarem dos parabolts, després anirem a la dreta a buscar el primer espit original i remuntarem per terreny vertical un mur amb un pas prou difícil. Seguim en tendència un xic a l'esquerra i muntarem una reunió prou pentjada.

2n llarg: V, IV i III 4 expansions en uns 20 metres
Sortim per l'esquerra amb passos difícils i verticals, escalan un mur de roca escepcional i al final d'quest i en terreny favil muntarem la reunió.

3r llarg: III, IV, V, III i II, 4 expansions i uns 25 metres
Encetem el llarg enfilant-nos facilment en vertical i superant un petit ressalt. Seguim vers una petita bauma en vertical lleugerament a la dreta, allí trobarem un espit. És un fort desplom que el podrem solventar amb un parell de passos de flanc a l'esquerra i tot seguit en vertical fins a arribar a la reunió d'espits. a l'esquerra i a uns tres metres tenim una instal-lació de ràpel

El descens el farem per la vessant Oest on hi ha un ràpel just de 30 metres per la via Normal. Seguint la mateixa lògica de la seva veïna BENSON, m'ha resultat molt més difícil que anys enrere.

Escalada realitzada per: Agustín Pérez, Jordi Esgleas i Joan Prunera

Primer llarg

Arribant a la R1

Segon llarg

Arribant a la  R2

Tercer llarg

Ens han deixat escalar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.