dilluns, 30 d’octubre del 2023

Via NEURA a la Paret del Pont. Sant Llorenç de Montgai

Dissabte 21 d'octubre de 2023 

La NEURA es una via ràpida, vertical i que podrem escalar en diedre, placa i, fins i tot, un petit "remonage". La trobarem prou equipada amb espits i parabolts tot i que sempre podrem amanir-la amb algún flotant per poder pujar més segurs. L'aproximació es ben curta si deixem el cotxe al replà que hi ha a ldreta del pont. Per accedir a la paret, tratavessem el pont i seguim pocs metres per la pista de la nostre dreta i en un punt trobarem uns ferros que ens ajudaran a superar els dos metres per accedir a la feixa característica d'aquesta paret. Comença a la base d'un diedre vertical.

1r llarg: II, III, V, IV i IV+ 4 expansions i uns 45 metres
Començem a pujar en diagonal amb molta facilitat fins a situar-nos en un desplom i un cop superat per l'esquerra, entrarem en un vertical diedre. Al final d'aquest arribarem a una sabina gruixuda i que posant un peu, superarem el petit ressalt. Seguim per una mena de diedre/canal un xic trencat i arribarem al replà on muntem la reunió.

2n llarg: V, IV, V, IV+, IV i III 6 expansions i uns 35metres
Sortim de la reunió vers l'esquerra superant unes grades fàcils per situar-nos en una escletxa i amb tècnica d'encastament superarem amb certa dificultat un parell de metres. Seguim ara a la dreta i encarem una placa vertical d'un grapat de metres. Escalada vertical que ens durà a un petit replà on hi ha una antiga reunió que ens saltarem. Seguim per un esperó vertical fins que la dificultat decau i arribem a un gran replà on muntem la reunió.

Aqui acaba la via NEURA. Podem seguir caminant uns metres fin a arribar a un petit mur. Crec que aquest tram es de la via de l'ANNA o PIM-PAM i aixi allargem una mica més la via.

3r llarg: IV i II, 1 expansion en uns 30 metres
Caminem per l'esquerra per sotabosc o be per la dreta superat un parell de ressalt molt fàcils fins a arribar a un mur petit d'uns tres o quatre metres i un cop superat, seguirem també caminant fins a uns dels cims de la Paret del Pont i muntem reunió.

El descens el faem de de el cim caminant per la cara Nord tot seguin fites i cami marcat fins a la carretera. (25 minuts)

Escalada reralitzada per:  Ricard Rofés i Joan Prunera
Primer llarg

Segon llarg

Darrers metres del segon llarg

Arribant a la reunió

Darrers llarg



1 comentari:

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.