dimarts, 24 de gener de 2012

La codolosa, via dels Indignats. Matinal "escopetejada"

21.01.2012
Avui dissabte farem una matinal dons les obligacion familiars ho recomanen. La via serà la Indignats envlavada en un troçet de paret que queda lliure a la popularísima Codolosa. La via es oberta per l'amic Joan Asín, on hi ha alegria en els tramps de IV i un 6a que segons ell es pot fer en Ae. Ens juntem en Joan Marc, el Guillem, el Joaquim i un servidor on faem dos cordades.

Quan arribem a peu de via veiem que, com ja m'han advertit hi ha aire entre assegurances. El meu pensament ere de fer jo el segon llarg però en Joaquim prefeeix fer-lo ell dons hi han dos parabolts ben seguits.

1er llarg IV, IV+ i V- 4 parabolts i 30 metres
Desde sota es veu una mica "heavy" el llarg però a mida que pujes es torna més "humana", amb bona presa de mans però un xis bruta per la terra que hi ha. En Joan Marc va darrera meu però en el segon parabolt li salta una presa de mà i pica a la cornisa i s'enressent una mica al taló. Jo mentres tant, ja sóc a la reunió i veig que el relleva en Guillem.

2on llarg IV Ae V- i IV 4 parabolts i 25 metres
Surt en Joaquim una mica nerviós pentsant en el 6a pero un cop arriba als parabolts posa un estrep per arribar a una llastra on pot posar un friend i un pont de pedra. Continua, ara més tranquil, per plca amb còdols agraits fins la feixa on muntem la segona reunió. Jo desde la reunió veig molt factible poder intentar-lo en lliure i em surt tot el llarg net. No se si es 6a, em costa graduar de segón i ho indria que provar de primer. Un altre dia...


3er llarg V+ i IV 6 parabolts i 25 metres
Aquest llarg es una mica de tràmic. No es gaire agrait sobre tot l'últim troç que es molt forçat i la roca no gaire bona. El V+ també em surt net (tindré el dia inspirat?) i monto la reunió al cim de la roca o paret i al cap de poc ja som tots quatre al cim. Amb tot això a l'ermita de la Salut es monta un "xirigall" d'una, sembla ser, festa d'aniversari que espantave fins hi tot les cabres. No sé si tornaran a fer niu les suposades aus protegides de la muntanya en aquest zona... de veritat un escàndol brutal!

Dos rapels per la mateixa via i tots un altre cop a vall... i cap a casa que fem tard. Via ràpida per una matinal i si no fos per lo bruta que era la roca m'hages agradat més. Assegurada amb petites excursions entre asegurances per passar una mica de neguit i el grau ben trobat. Una més per la cole.

El primer llarg
El segon llarg
Preparats per rapelar tota la via
Una Locusta migratoria, que atònita, no ens treu l'ull de sobre... poder estave acollonida pel xivarri de la "festa" (fotre)

5 comentaris:

 1. Escopetejats o no, veig que aneu molt en marxa aquesta temporada.
  Bona escalada nois!!

  ResponElimina
 2. Joan el 6a és el que em va semblar el primer cop, però diria que deu ser V+/6a-. Ara amb el canvi de reunió el tercer llarg queda millor. Vau posar una baga a la nova R2?

  ResponElimina
 3. Bona escalada Joan

  Jo fa poc que la vaig fer i també i vaig trobar molta terra a la primera tirada. A veure si plou i es neteja

  salut i a tibar

  ResponElimina
 4. Montse, mentre el cos aguanti anirem amb "marxa", ara escopetejats, millor de tant en tant, hehehehehe
  Joan A. Jo el vaig fer en lliure però anave de segon. Jo no se graduar 6a i penso que si el vaig fer en lliure no deu ser 6a perque jo 6 no en faig, però ja està be 6a- o 6a i no vindrà d'aquí. En va agradar molt el segón llarg. La veritat no m'enrecordo si la vàrem possar. Nosaltres vem fer un rapel fins la primera reunió i un altre fins a terra.
  Joan B. Amb las feixetes que hi ha, em sembla que ni ploven es netejarà. Tinc que tornarla a fer, per provar de primer, el segon llarg.

  Salut a tots!!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Si se li treu la sorreta, a mi em va agradar bastant.
   La llàstima va ser el xivarri que varen fer amb la "festeta" dels ... ens van destrossar el cap i els nervis a tots.

   Joan Asin, no vàrem posar la baga a la nova R2 ja que no fa falta, vàrem fer un ràpel del cim a la R1 (que ja tenia baga) i un altre de la R1 al terra.

   Salutacions a tots.

   Quimet

   Elimina

Cercar en aquest blog

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

La meva foto
Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.