dissabte, 5 de maig del 2018

RAMPES DIVERTIDES al sector del Retaule. Ermita de Montalegre (Montroig)

Dissabte 14 d'abril de 2018
Avui es un dia lleig i plujós i pel que es veu la cosa anirà a pitjor al llarg del dia i decidim anar a donar un cop d'ull a la ermita de Montalegre al Montroig. No he escalat mai en aquest sector on predonima l'escalada esportiva. El sector del Retaule es just a sota de la ermita i es pot accedir per una canal que trobarem a la dreta del mirador i un cop a sota seguim el camí per sota de la paret i ja som a peu de la cantitat de vies que hi ha aquesta curta paret. Com el dia no acompanya i tenia referència de la via Rampes divertides ens hi fiquem. La via segueix un marcat diedre en sentin diagonal a la dreta al bell mig de la paret. La curta via es pot fer amb dos llargs però nosaltres, per allargar-ho una mica hem fet tres de curts així sembla que hem escalat mes...

Nomen necessitarem entre cinc i set cintes si ho fem amb tres llarg i si no es així, vosaltres mateixos, a gust del consumidor. Encara que sigui un diedre escalarem mes per placa que altre cosa i en el tercer llarg nostre, trobarem el pas mes difícil de tota la via.

Un cop a dalt, ja comença a ploure cada cop més animosament i donem per acabada la jornada. Un dinar mes que correcte a Bellcaire d'Urgell que entre xerrada i futurs projectes fan que la jornada acabi prou be malgrat la metrologia i un altre "vieta" nova per la cole.

Escalada realitzada per: Agustín Perez i Joan Prunera

El Retaule desde la pista que accedeix a la ermita

El primer llarg 
El pas més difícil del segon llarg

Sortint de la segona reunió
Arribant al final de la via

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.