dilluns, 14 de novembre del 2022

Via CAMÍ RAL sortint per la MINYONS DE TERRASSA al Pic de Castellàs, Alós de Balaguer

 Dissabte 12 de novembre de 2022

Els darrers anys s'han obert diverses vies amb més o menys encert. La d'avui és un clar exemple. Oberta a base de sanejar la paret en un indret amb molt de matoll, ens deixa una escalada de tres llargs amb una dificultat que no passa de IV i algún tramp de roca a controlar, sobre tot el darrer llarg. Equipada amb parabolts i bagues en sabines, ens serà bona per convinar-la amb la cresta dels MINYONS DE TERRASSA, quedant una escalada contínua d'uns 355 metres. La part de la cresta serà de terreny d'aventura amb poca equipació i amb passatges molt aeris.

Arribats al poble d'Alós de Balaguer, prendrem la pista que en algún punt esta en força mal estat, que porta al congost de Mu, sempre pel costat dret del riu. Passarem per una font amb taules i bancs per fer "pícnic" i tot seguin arribarem al final de la pista on deixarem el vehicle. Caminarem cinc minuts en direcció al congost i passats uns metres per la passarel.la, a la dreta d'una cova, comença la via.

A pocs metres d'on comença la parale.la, podrem travessar-la per accedir al peu de via amb un espàrreg llatg i amb un cordino en la plaqueta, aquí comença la via

1r llarg: IV, III i II, tres parabolts i dos sabines amb baga i uns 25 metres
Comencem vertical per placa sanejada a cercar la primera expansió i així seguim uns quince metres per seguir a la dreta per terreny molt fàcil en una mena de feixa per arribar a la reunió.

2n llarg: IV i III, tres patabolts i uns 25metres
Seguim en vertical per placa a l'esquerra d'una gran llastra i que a mida que pugem ens anem acostant a ella. A la part final, girem lleugerament a la dreta i entrem a la reunió.

3r llarg: III, IV, III i II, dos parabolts i dos sabines amb baga en uns 45 metres 
Aqust llarg, un tant caótic, l'escalarem per l'esquerra de la reunió per continuar a la dreta superant trams més o menys drets entre blocs una mica trencats. Al final esclarem per grades de terra i pedres molt fàcils per arribar a la reunió de dos parabolts a l'esquerra tenim la reunió original de la cresta.

Ara seguirem per la cresta MINYONS DE TERRASSA. Aqui podeu veure la ressenya sencera de la cresta: 

https://elcoleccionistadevies.blogspot.com/2019/10/cresta-minyons-de-terrassa-pic-de.html

Escalada realitzada per: Agustín Perez i Joan Prunera

Primer llarg de Camí Ral
Segón llarg de Camí Ral
Tercer llarg de Camí Ral
Un dels llargs més macos de la Cresta
Recuperant el llarg
No ha fet ni fred ni calor

2 comentaris:

  1. Felicitats Joan, aquesta combinació és ben bona, me l'apunto, gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els tres llargs de la Cami Ral son molt fàcils i val la pena emparlmar amb la cresta o amb qualsevol via de més a la dreta, Jaume

      Elimina

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.