dimarts, 28 de febrer del 2023

Via LA COLÀ a la Paret de la Formiguera. Sant Llorenç de Montgai

 Dimarts 21 de Febrer de 2023

Aquest dimarts, sortim tot una colla de "jubilats" i quedem amb el "Pinto" i la Remei de Lleida per escalr a la Paret de la Formiguera. Ens repartim les cordades, l'Àngels, el Toni i l'Eduart a la via Normal, el "Pinto" i la Remei a la Savian Wall i l'Albert i jo a la via La Colà.

Aquesta part de la Paret de la Formiguera és prou popular per les cordades que dessitgen vies totes parabolades, doncs hi ha poc espai entre les vies i sempre pot donar algún que altre error. Suposo que el nom de "la colà" deu ser per que entà encaixada amb calçador entre dos vies. 

La via és tota equipda amb parabolts i necessitarem entre 10 i 12 cintes només i la diversió és assegurada. Escalada obligada

1r llarg: IV+, III i IV, unes 10 expenasions en uns 30 metres
Comencem a l'esquerra de la via Savina Wall on d'entrada tenim un passet fi pero sense cap problema. Desp´res seguim lleurerament a l'esquerra per terreny brut però fàcil fins a arribar a un ressalt final on farem la reunió molt còmoda en un replà.

2n llarg: IV+, V i V+, unes 12 expansions i uns 30 metres
Sortim de la reunió i ja es posa vewrtical la cosa. Seguim els parabolts sempre amb bones "busties per la mà pero vertical. A mig recorregut encara és rederssa més la paret i és on trobem la màcima dificultat. Fins a arribar a la reunió son passos verticals i forts però la proximitat de les expansions ens fan que anem valents

Pel descens podem rapelar la via amb un parell de ràpels o només amb un de 60 mts justos o baixar caminant i nova via per la "cole"

Escalada realitzada per: Albert Cazorla i Joan Prunera

Començant el segon llarg

En "Pinto" la Remei, l'Albert i jo al final de la paret

La Colla de "jubilats" al parquing de la Formiguera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.