diumenge, 22 d’abril del 2012

Caminant per la Serra de l'Obac

15.04.2012

El recorregut erràtic com la "baba" d'un cargol
Aquest diumenge, sense planejar-ho la Cristina i jo, anem a fer un volt per la Serra de l'Obac, en una zona que només he anat a mirar unes vies d'escalada i a escalar un dia que estaba tot nevat. No conec molt la zona i el planell de l'alpina que tinc, es una edició de 1976 de quan les primeres sortides excursionistes... i vaja, no es molt fiable i que com el "remenis" molt s'esmicola entre les mans. Deixem el cotxe a la carretera, al quilometre 11 a l'entrada de l'alzina del Salari, dons està ple com un ou de cotxes (de "pixapins"... com nosaltres!) Enfilem pista asfaltada a munt, d'un projecte d'urbanització, que per sort, inacabada, fins el coll de Tres Creus. Un cop en aquest punt ens dirigirem al Coll de la Tanca per un camí molt agradable amb vistes de la Muntanya de Montserrat i envoltats de cingleres. Arribem a la Porquerissa i continuem fins un lloc on crec que es el Coll de la Tanca, però no, ens l'hem passat. Pregunto a un noi que passa i no te ni idea. Mirem junts el mapa però no li fem l'aigua clara. Faré servir "el raro instinto del hombre blanco" i aniré per on amb diu el nas... i Bingo!!! La idea es donar la volta per damunt de les cingleres i anar a buscar el GR5 i pujar el Turó de la Pola o de Tres Pics a 930 metres d'alçada. Seguim, des de el Coll de la Tanca, caminet ombrívol fins arribar al GR5. Com es d'hora seguim el GR en sentit al Coll d'Estenalles fin un punt on tenim una bonica vista la Mola i el Montcau que en poca estona comença a tapar-se de núvols negres amenaçant pluja. Reculem i arribem al Turó de la Pola i marxem al cotxe i donem per acabada la "xirucada". Ara, buscarem un lloc per dinar i refer-nos del petit esforç "pixapins"

La Porquerissa
El cingles del coll de la Tanca
Vista de la Muntanya de Montserrat des de la Porquerissa
Núvols sobre la Mola
El Turó de la Pola amb Montserrat de rerefons
Aquí ja comença a "enmarrornar-se" el temps
No pensava que quedaria be, però, ves per on, si...

1 comentari:

  1. La Serra de l'Obac és sorprenent, vau fer una volta prou maca, si vols un bon mapa, el Centre Excursionista de Terrassa en va fer un a escala 1:20.000 en motiu del seu 75è anniversari que t'aniria molt bé, suposo que encara és a la venda.

    ResponElimina

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.