dissabte, 29 de juny del 2024

INTEGRAL DEL CAMELL a la Móra Comdal

Dissabte 1 de juny de 2024


En motiu de la Trobada Cavall Bernat a Oliana, aquests dies 1 i 2 de juny d'engunay i aprofitant, de la sempre agraïda retrobada amb companys, amics, coneguts i saludats d'aquest divers mon de l'escalada, aprofitem per si escau, er una escalada al nostre nivell i si pot ser nova. Un cop arribats i esmorzats, amb el Joan Vidal, l'Alfonso i el Xavi Socias, en convençen per escalr una via del Joan Vidal. Sense més, ens deixem vonvèncer i amb la garantia que anem amb l'aperturista en fem cap. 
Sortim d'Oliana i prenem la carretera cap el Coll de Portell que pasa per sota de la Serra de les Canals. Seguim la carretea esfaltada arribant al Coll de Portell i passem a l'altre banda d'aquesta serra. Seguim per carretera asfaltada en direcció a la Móra Comdal i arribant a sota mateix del torrent, emprenem pista asfaltada durant uns 15 quilòmetres. En un punt ja podem deixar els vehícles i podem veure la roca que escalarem. L'aproximacio es d'una mig hora una mica enrebessada. 
LA via es un conjunt de tres vies en la que pujarem tres agulles. La roca es el que es i no dona per més. La ventatge és que està molt ben assegurada i l'entorn és inmillorable. La zona és nova per a nosaltres, doncs no hem escalat mai  a la Móra Comdal. Ens dirigim amb dos vehicles i despres de tres quarts d'ora de carretera i pista, arribem al lloc. Farem dos cordades de tres
1r llarg: IV, V+A0 i V, 9 assegurançes entre parabolts i pitons i uns 25 metres
Començem amb escalada franca en direcció les assegurançes, La roca es a controlar, bona en algun punt però a controlar. En Un punt es rederssa molt vertical amb un parabolt i dos claus (A0), després seguex vertical però
no tant dificil però obligat. La reunió la mutarem en una petita cornissa.


2n llarg: IV, V+/A0e, IV+ i IV, 9 expansions en uns 25 metres
Sortim per la dreta de la reunió i superat un petit ressalt escalerem en vertical en tendència a l'esquerra, la roca és a molt controlar, més que el primer llarg. Un cop passades les dificultats el grau mimba i podem muntar la reunió uns metres abans del cim.
Ara farem un canvi de reunió caminant per una cresta cmera d'uns 40 metres fins a arribar a una aresta tombada i muntarem reunió en un bon arbre
3r llarg: III, 2 expansions i uns 25 metres
Escalem l'aresta amb facilitat superant un parell de ressalts fàcils assegturats per expansions i muntem reunió. 
ara caminarem pel fil de l'agulla fins a una instal´lació d'un curt ràpel de 10 metres. Als peu del ràpel hi ha la reunió de la darrera tirada
4t llarg: IV, III i II, 6 expansions i 50 metres
Caminem uns 6 o 7 metrers de la reunió a l'esperò que tenim davant nostre. Escalem l'esperó amb prou ambient on anirem troban les quatre expansions. Al final de l'esmolat esperò hi ha un repla amb una reunió, passem de llarg i continume amb escalada molt fàcil i uns metres abans d'arribar al cim muntarem reunió.
Del cim, caminarem en direcció a una canal que en el seu mig, trobarem una corda fixe i tres metres abans d'arribar al final un parell de grapes que nes deixaran  al final de la canal Seguirem camí mes o menys marcat i de retons als vehicles.
Escalada curiosa amb molt bon ambient, roca discrreta ens bastants punts però en un entorn fantàstic i nova via per la "cole"
Escalada realitzada per: Santi Guerra i Joan Prunera amb els amics Xavi Socias, Alfonso i Joan Vidal.
Itinerari per on va la via

Primer llarg amb els companys ja a la reunió

Recuperant el primer llarg

Començan el segon llarg

El tercer llarg

I el darrer llarg

Els quatre guiats pel l'aperturista

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.