dimarts, 23 de gener del 2024

Via PENSIONISTES a la Codolosa. Montserrat

Diumenge 21 de gener de 2024 

Tornem al, ja massa saturat, sector de Montserrat de la Codolosa a tastar la via PENSIONISTES que em falta a la "cole". La via busca obrir-se lloc entre l'espai que queda lliure entre la via ALIMERA i la de LES CABRES. Per cert, ara algú a escrit el nom de les vies a l peu i que gràcies a això, podem anar una mica més orientats; no pasa el mateix en la part de dalt que la gent va despistada com és el cas d'avui.

La via la trobarem tota equipada amb austeritat,es sent necessari només entre 6 i 8 cintes i si voleu un parell de friends mitjans o petits i no necessaris per un emplaçament eventual.

1r llarg: IV, IV+ i IV i 4 expansions en 30 metres
Comencem en diecció a un pont de roca i seguim per una mena de diedre canal no masa consistent en algún punt. Seguim mirant de no "xapar" expansions dels costats per no despitar-nos i escalem per placa fins a arribar a un roc gran que el superarem per l'esquerra i ja caminant, entrarem a la reunió.

2n llarg: III, IV+, V, IV+ i IV i 6 expansions en 30 metres
Procuran no perdre el camí, de la reunió, escalarem una placa tombada vers la dreta a cercar un ressalt. Podrem assegurar un primer pas amb un friend mitjà en una llastra. El pas que farem es més fàcil del que pot semblar. Amb una tibada escalarem en bavaressa i tot seguit a l'esquerra i ens situarem en una petita cornissa. Ara tenim una placa fina que escalarem fins a arribar a un fil d'esperó. Escalem a l'esquerra i seguim en vertical. Entrarem en un petit diedre i un cop superat arribarem a la reunió que tenim a la dreta.

3r llarg: III, IV, IV+ i IV i 5 expansions en uns 25 metres
Sortim facilment per la dreta i pugem per placa. Si no hem escalat varies vies d'aquí, segur que ens despistarem per les expansions i cordinos que hi ha pel voltant, però amb una mica d'imaginació trobarem el cami correcte. En un punt del llarg trobarem un pas una mica més picant però ben assegurat. La reunió sera la mateixa que la ALIMERA (això crec) i que també serà el ràpel pel descens.

De baixada podrem fer-ho rapelant per la vi,a ja quetenim les reunions raplelables de la via ALIMERA o baixar acostant-nos a la drecera de Fra Garí que en poc mes de mig hora serem un altre cop al començáment del camí.

Una nova via més per la "cole" en aquest sector ja massa saturat o més ben dit, colapsat de Montserrat.

Escalada realitzada per:  Carles Marqués i Joan Prunera amb Dicac i l'Agus

4 comentaris:

  1. Home jo crec que al segon llarg, li hauries de pujar a tot mig grau.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola "anònim". Va ser entre els quatre que la vem escalar i no la vem trobar com dius tu i vàrem decidir deixar aixi la graduació, i... nosotros somos malos, malos, pero malos de verdad, escalando. Ara, que la torni a repetir i tingui un dia "rarot", doncs igual si. Pensa que sempre demano la opinó amb qui he escalat la via.

      Elimina
  2. Hola Joan. Som la cordada veterana femenina que estàvem a la vostra esquerra fent la via "diedre". Gràcies per la recomanació de fer els "dos diedres" i gràcies també per tota la feinada d'informació que fas amb el blog.

    ResponElimina
  3. Esta no la conocía, ¡Gracias por la reseña!

    ResponElimina

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.