dimarts, 22 de novembre del 2011

Via MEMÒRIA SELECTIVA a la Paret de la Formiguera i Via Normal a la Paret del Pont. Sant Llorenç de Montgai

20.11.2011

Dia d'eleccions on tindrem que exercir el nostre dret pseudodemocràtic, per elegir uns polítics que no ens representaran en res i s'ompliran les butxaques, demanaran que ens sacrifiquem molt més i retallaran fins i tot lo irretallable... i que podem fer vers aquesta situació i oblidar-nos una estona de tot aquest "circ"? Anar a escalar, amb permís de la pluja, per descomptat...

Quedo amb Joan Baraldes a Sant Llorenç de Montgai sense tenir gaire cosa en concret i surtin de Barcelona, plou. Ja veuras, molts quilòmetres per no res. En fi, l'esperança el l'últim que es perd. Arribo al lloc de trobada i per sort les parets estan eixutes, fa fresqueta i sembla que el temps s'aguantarà. Quan arriba en Joan proposa fer alguna via de la Paret del Pont. Jo he fet un parell de vies (la Normal i la Neura) fara prous anys. A en Joan li fa gràcia la via Normal. Veiem que està amb parabolts (quan jo la vaig fer, recordo que no hi habien) i mirarem d'empalmar-la per alguna de més dificil... ja veurem que no tenim ganes de complicacions. Avui toca escalar sense compromis, arrampicare divertendosi...

Paret del Pont, via normal

1er llarg IV+ uns 6 parabolts i 30 metres
Comença en Joan B. Llarg agraït i amb molt bona roca i amb els parabolts justos per no passar por.

2on llarg V- dos o tres parabolts (crec) i 20 metres
Ara començo jo. El llarg, al principi es una mica trencat, després arribem a una cornisa terrosa on tenim un muret vertical i aquí la roca millora. Continuem vertical fins assolir la reunió en una mena de cova.

3er llarg basicament caminant
Vàrem estar intentant vàries sortides directes però totes eren massa "inhumanes" pel nostre nivell i vàrem optar per sortir per la normal. Llarg de transició on pujarem per una feixa plena de matolls on trobarem un petit resalt que ens durà al final de la via.

En Joan al primer llarg de la via normal
Jo al segon llarg de la via normal
Paret de la Formiguera, via Memòria selectiva

1er llarg IV- i III 3 parabolts i 20 metres
Llarg arrampat on només trobarem un passet difícil al començament, després molt fàcil fins la reunió. Aquet llarg el fa en Joan B

2on llarg V i V+ uns 5 parabolts i uns 25 metres
Ara em toca a mi. Aqui la cosa cambia. Surt fàcilment fins arribar a la vertical de la paret i nomes has de seguir el bolts. Providencialment està plé de foradets i llastretes on entren les dits a "caldo". Només l'ultim pas se m'ha resistit. Un petit "saque" i un altre cop cap a munt que no a estat res!

3er llarg V i 6 parabolts i 25 metres
Surt en Joan B i el llarg en molt maco. Vertical i mantingudet, vaja, per gaudir com un "porquet"

Jo en el segon llarg de la via memòria selectiva 
En Joan al últim llarg de la via
Ja hi som a dalt i en contra de tot, em tingut un temps estable que en ha deixa't escalar, això si, un pel lluny. Ara a fer la cervesseta i cap a casa a votar, per que els "pobres polítics" tinguin feina i surtin per la "tele" donant-se petonets i abraçades i dient-nos a tots, lo be que ho faran i que be que els ha anat aquestes eleccions (?) serà veritat?

7 comentaris:

  1. Ei Joan,
    Va ser una matinal ben aprofitada i d'escalada plaent !!
    La via Memòria selectiva molt recomanable

    salut i a tibar

    ResponElimina
  2. DEu ni do venir de Barna.
    Jo era a Lleida i vaig estar a punt de venir a escalar en solitari, a Sant Llorenç però com el dia molt bo no era em va fer mandra si hagués sabut que pujaveu hagués vingut.
    Salut

    ResponElimina
  3. Per on queden exactament aquestes dues vies?
    La paret de la Formiguera me la conec (la normal, la Martinetti)... on es situa la MEMORIA SELECTIVA? I on cau la PARET DEL PONT? Es per on va la EUSEBI GARRET?
    Ho dic pq diumenge hi anem amb un Curs i si estan ben protegides ens interessen...
    Mercès!
    PERE
    pere_t_c@hotmail.com

    ResponElimina
  4. que tal la nova via?, fa bona pinta a les fotos,per cert això de sacar ho hauriem de fer tots per perre la por je je, a veure quin dia torno a Sant llorenç.
    Salut
    Miquel Haro

    ResponElimina
  5. Hola Pere,

    Aquí hi veuràs un parell de fotos que t'ajudaran a ubicar les vies.
    http://sisbemessanapren.blogspot.com/2011/11/sant-llorenc-de-montgai-la-formiguera.html
    A la zona de la Formiguera a on hi ha aquestes vies és ideal per fer-hi curset ja que les 3 vies estan a tocar i tenen una dificultat no obligada i estan molt protegides.
    La paret del Pont està davant del pont que travesses venint de Camarasa per creuar el pantà. 500 m abans d'arribar al poble de Sant Llorenç.
    Salut i a tibar

    ResponElimina
  6. Ep Joan! quan hi ha ganes d'escalar no hi ha mal temps que valgi! la vau encertar i pel que veig dues vies prou maques.

    ResponElimina
  7. Si, som uns fanàtics de la pedra, cada dia més enviciats hehehehehe!!!
    Salut companys

    ResponElimina

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.