dimarts, 16 de gener del 2024

Via PLACA DE LA LLUM al Santuari de Corbera. Espinalbet

 Dissabte 13 de gener de 2024

La placa de la llum és una via oberta ja fa uns quants anys i que busca les parts escalables entre la vegetació. L'any passat la cordada Panyella-Baraldes la van re-equipar, fent una nateja exaustiva i deixant-la llesta per escalar-la amb més comoditat. És un lloc tranquil i que, de moment, no podem accedir a la via sino és rapelant-la. Consta de tres llargs, sent el segon, el més bonic. Tota assegurada amb ponts de roca, parabolts i claus, no farà falta portar res mes.

Per accedir a la via deixarem el vehicle uns cent metres abans d'arribar al Santuari on tenim una pista que baixa en poca estona a uns prats. En un punt, la pista es divideix en dues, prenem la de la dreta i arribarem al prat. Remuntem pel bosc (fites i cordillets vermells lligats als arbres) i en poca estona i de seguit veurem un corriol que baixa, Després seguim amb ziga-zagues per l'esquerra fins a arribar a la cresta de la cinglera i abocat al buit, veurem la instal-lació dels ràpels. Seran tres, el primer de 25/27 m, un segon de 25 m. i el darrer de 20 m. i ja serem al peu de via. Vint minuts mal contats d'aproximació.

1r llarg: V, IV+, V i IV. 2 expansions, 2 claus i 2/3 ponts de roca en uns 20 metres
Comencem per l'esquerra de la reunió fent un parell de passos difícls i emprenem un flanqueig a la dreta. En tot moment en la via, les assegurances ens marquen el camí. Ja al costat dels arbres remuntem amb un pas delicat en vertical i anirem pujant per placa fins a arribar a la reunió un pel incòmoda i pentjada.

2n llarg: V/A0, IV+, V, IV i V,. 5 parabolts, 6/7 potns de roca i uns 25 metres
Sortim per l'esquerra d'una soca seca a cercar un parabolt. Per superar facilment el pas farem un pas en A0 i seguirem en vertical tota l'estona per placa i per "canalons". Arribarem a una llastra que la superarem en "bavaressa" i tot seguit entrarem en una cornisa petita. Uns parell de passos a l'esquerra i pujarem per placa de "canalons" i amb passos difícils, entrarem a la reunió que també es un pel incòmoda.

3r llarg: IV, III i II 2 claus i una expansió en uns 25 metres
Llarg de tràmit, només per arribar a dalt. Sortim en vertical vers un ressalt que el superarem sense gaire dificultat i després tot en vertical per plaques i ressalts molt fàcils i un tant brut de terra. En algun punt la roca no és massa bona i arribarem a la darrera reunió i final de la via.

Via recomanable, tot i que rapelant-la no em feia gaire gràcia, però que a la fi a resultat millor del que esperabem i una nova via per la "cole"

Escalada realitzada per: Agustín Perez. i Joan Prunera

El flanqueig del primer llarg

Arribant a la R1

Començant el segon llarg

Els "canalons" del segon llarg

El fàcil darrer llarg

Anticicló, mar de núvols i el Montseny de fons

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.