dimecres, 10 de maig del 2017

Via ACROMION a la Magdalena Superior. Montserrat

Dissabte 6 de maig de 2017

Aquesta via la vaig fer el desembre de 2008 al poc que la havien equipat i des de llavors no havia tornat. La via que ens ocupa aquest cop no te cap misteri. Assegurada fregant... no, millor soprepasan l'excés ens portarà a fer una escalada de grau senzill i amb un cert ambient i que si anem forts amb grau (6b) la farem tota en lliure. Si no es el cas, tirarem d'estreps que també es divertit, doncs els passos no estan tant a prop com voldríem i tot això concentrat en el segon llarg.

Per accedir en aquesta vessant de la Magdalena Superior podem anar per dos llocs diferents, un pot ser per la canal que puja al coll del Gorro Frigi i la Mateixa Magdalena i tot seguit, davallar fins arribar a la vessant sud de la roca o be, per les escales d'en Jacob fins a la ermita de Santa Magdalena i un cop arribem al coll entre l'Ullal i la Magdalena Superior, davallem per una estreta canal i abans d'arribar a la base de la roca, per la dreta arribarem on es troba la via en una petita clariana.

1r llarg: III, 5 parabolts en uns 30 metres
Comencem el primer llarg en vertical per seguir lleugerament a l'esquerra fins arribar a la reunió bastants metres per sota d'un gran sostre. Llarg fàcil i de generosos còdols.

2n llarg: IV, V Ae, V i IV, 14 parabolts (+ ó -) en uns 30 metres
Sortim per l'esquerra de la reunió en flanqueig ascendent fins l'extrem d'un vertical esperó que el superarem amb escalada artificial fins que podrem sortir en lliure i accedir a la reunió. Llarg divertit i amb ambient.

3r llarg: IV, IV+, IV i III, 9 parabolts en uns 30 metres
Sortim en vertical per paret de generosos còdols fins un ressalt i amb tendència a l'esquerra el superarem i de mica en mica i fàcilment arribarem al avant cim de la Magdalena Superior amb una reunió al terra i amb anelles. Llarg bonic.

4t llarg: III, IV i III, 4 parabolts en uns 25 metres
De la reunió ens dirigim a la evident canal i des-grimpem una mica fins situar-nos davant de la paret (la via normal la tenim mes a la dreta) que ascendim en vertical i amb tendència a l'esquerra fins un ressalt i un cop superat arribarem a la reunió uns metres per sota del cim de la roca.

D'aquesta reunió i uns metres a la dreta trobarem el ràpel per el descens que es podrem fer, si volem am un sol i d'una cinquantena de metres per la via normal.

Escalada realitzada per: Enedina Pérez, Agustin Pérez i Joan Prunera

Entran a la primera reunió
Assegurant al company en el segon llarg
L'Ae del segon llarg
REcuperant el segon llarg
Començant el tercer llarg
Arribant a la tercera reunió
El darrer llarg
Dia fret i ventos

1 comentari:

  1. Feta aquest setembre. La sortida de l'artificial al segon llarg és senzilla perquè les assegurances estan força juntes i el Vè si es vol es pot seguir amb l'estrep fins que un ho veu senzill.

    ResponElimina

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.