dimecres, 23 de maig del 2018

Via MIGUEL ÁNGEL GARCÍA a la Paret de la Formiguera

Diumenge 20 de maig de 2018

Avui toca via totalment equipada amb un grau, al menys per mi, un pel fort, però sense ser grau obligat. El matí no esta gaire fi i per la carretera, a estones, va plovent a estones. Primer esmorzarem i ja farem cap a Sant Llorenç de Montgai a veure si ens deixe tocar una mica de roca.

La via en qüestió te uns sis anys i esta tota equipada amb parabolts i no necessitarem res mes que unes deu cintes i les reunions.

L'aproximació la farem des de el pàrquing de la Formiguera i farem cap remuntant el talús de la via del tren. Un cop a la via i se'n se travessar-la, prendrem un corriol que en poc minuts ens deixarà a peu de via. Un clau i un parabolt en un balmat en indicarà el començament de la via.

1r llarg: A0e (un pas), V+ i V, un clau (innecessari) i 8 parabolts en uns 25 metres
Comencem a escalar sota d'un for desplom on hi ha un clau i a tocar un parabolt, amb una tibada d'A0e, en aferrem a uns bons "cantos" i ens situem en una petita plataforma, flanquegem a la dreta fins una fissura vertical. Aquí tenim un pas fort que un cop superat, anem pujant amb tendència a l'esquerra. arribem a una cornisa i flanquegem mes a l'esquerra per escalar un mur vertical però amb molt bon canto. Només tindrem un últim pas i entrarem a la reunió. Llarg bonic

2n llarg: IV+, V, A0e (dos passos), V+ i V, 8 parabolts ens uns 25 metres
Sortim de la reunió per la dreta fent un flanqueig ascendent fins situar-nos sota els sostre. Continuem flanquejant amb adherència fins que la cosa es posa més dreta i difícil. Fem dos passo en A0e o lliure (6a) i escalem un mur molt vertical però amb bon canto fins la reunió. Llarg potent amb un flanqueig molt estètic.

3r llarg: V i IV i 4 parabolts en uns 10 metres
Sortim de la reunió per l'esquerra superant un pas finet i després en tendència a l'esquerra per un mur amb molt bon canto fins arribar a la reunió. El llarg se'ns farà molt curt.

Per baixar de la via, nosaltres ho hem fet pel camí de baixada des de d'alt de la paret de la Formiguera que ens retornarà al camí. Via complerta per combinar-la amb altre de la zona si la metereologia ho permet. Un altre via nova per la "cole"

Escalada realitzada per: Ramir Aparisi, Laura i Joan Prunera

Part de la Paret de la Formiguerq
Recuperant el primer llarg 
El flanqueig del segon llarg 
Despres del flanqueig
El curt i darrer llarg 
Per sort, el temps ens ha permes escalar


1 comentari:

  1. Felicitats! a aquesta zona de la Formiguyera encara no hi he escalat, es veu interessant.

    ResponElimina

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.