divendres, 27 de maig del 2022

Via NI SUEUR NI PEUR a la Site de la Fulletera. Pirineus Orientals

 Diumenge 22 de maig de 2022

Com que fa masa calor aquest mes de maig, ens proposen anar a la paret de la fulletera, als Pirineus Orientals i com serem quatre, ens sortira be de preu, tant la benzina com el Túnel del Cadí. Arribats a Puigcerdà prenem la direcció  a Porta-Pimorent. Millor deixar el cotxe a la entrada del poble en una gran explanada i d'aquí anirem caminat per la carretera i en deu minuts arribarem al punt on comença la via.

La via es senzilla i agradable d'escalar, les reunions son totes amb anella i baga rapelables, Tenim hombra molt de matí i sol a mig dia i tarde. Només necesitarem cintes expres, està tota equipada.

https://elcoleccionistadevies.blogspot.com/2021/11/dissabte-23-doctubre-de-2021-i-nfinitat.html

1r llarg: III, unes 8 expansions en 40 metres
Començem en vertical per placa tombada i amb força vegetació. A mig regorregut seguim per la dreta, també per plaques fins a la reunió.

2n llarg: III, IV, 8 expansions en uns 30 metres
Sortim de la reunió superant un petit ressalt fàcil i després per plaques tombades fins a la reunió.

3r llarg: IV, unes 8 o 9 expansionsen uns 45 metres
Començem per placa amb adherència. A la metitat ens ajudem per unes fissures  fins a entrar en una zona herbosa. Escalem unes grades una mica verticals i entrarem a la reunió.

4t llarg: IV+, unes 8 o 9  expansions en uns 40 metres
Sortim per ressalts fàcils i a la meitat trobarem un ressalt prou fí. Després per la dreta i per plaques fàcils
, amb un pas de flanc de col.locació, entrarem a la reunió.

5è llarg: III, unes 6 expansion ii uns 45 metres
Farem una travesia molt llarga per zona d'herbes i plaques molt fàcil fins a la reunió.

6è llarg: III i IV, unes 7 expansions i uns 45 metres
Continuem la travesia per placa tombada uns metres fins que ens enlairem ara per plaques tombades  i enllacem amb el llarg comú amb la via Gaz-Oil et Décibels. Mutnem reunió en el bosc

Ara remutnem una tartera uns 80 metres seguin fites fins la base de la paret. Parabolts visibles

7è llarg: IV, 6 o 8 expansions i uns 45 metres
Llarg comú amb la via 
Gaz-Oil et Décibels .Comencem escalant un diedre una mica brut per seguir per ressalts de dificultat moderada fins a un últim ressalt i un cop superar podrem muntar la reunió. Aquesta un xic incòmoda. Hi ha un altra reunió uns cinc metres més amunt que podrem estar més còmodes. La reunió de sota, no te cap lògica.

8è llarg: IV, IV+ i III, 14 expansions en uns 50 metres
Començem el llarg per l'esquerra fins a un mur ben vertical. Un cop superat seguim per l'esquerra, tota l'estona per ressalts verticals fins que modera la dificultat i arribem a la reunió final.

Ens endinsem dintre del bosc i seguin taques grogues pintades en els arbres, anirem baixant per camí poc marcat fins a arribar a un camí més ample i empedrat i que en una mig hora ens portarà al poble de Porta i després en quinze minuts a on hem deixat el vehicle. Tres quats d'hora mal contats.

Via agradable, molt més fàcil que la seva veïna, amb poc ambient i amb vegetació, però una bona obció pels dies calurosos d'estiu i un altre via nova per la "cole"

Escalada realitzada per: Jesús Rodríguez, Agustín Perez, Gonzalo Mayorga i Joan Prunera

Un recull de les fotos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca de vies

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.