dijous, 8 d’abril de 2021

Via EL BALL DE LA FILOMENA a Coll Roig, El Ripollès

Divendres 2 d'abril de 2021

"El Ball de la filomena" és una via calcada a les tres veïnes seves que hi ha a la dreta. Via oberta a còpia de obrir camí en mig dels boixos i deixant a la vista plaques tombades, fàcils i de bon protegir, tan sols el primer llarg es equipat amb parabolts i amb un dificultat molt més difícil que la resta. La via és oberta en quatre llargs que tranquil.lament el podem fer en dos. No té cap sentit fer llargs de deu i quinze metres, quan els pots fer seguits.

La via no té cap misteri, si estem forts en 6a a la meitat del primer llarg, ho gaudirem i la resta per posar assegurances flotants al gust. Ideal per combinar amb qualsevol del costat. Per trobar el peu de via seguirem el mateix camí de la via El forat de les bruixes i que haurem de seguir uns metres més a l'esquerra. Parabolts visibles a peu de via.

1r llarg: IV, V/A0, Ae, IV+, IV, III i IV,  unes 10 expansions i uns 30 metres (combinant dos llargs)
Comencem per terreny brut, però fàcil fins a un ressalt, el pas es un ressalt ben fort, però de mal fer, ja que ens obliga a bloquejar i sortir del pas tot i que no es obligat. De seguit ens trobem un altre ressalt no obligat amb una sortida en lliure a la dreta, forta però franca. Ara seguim per l'esquerra d'una llastra per placa un xic bruta fins a arribar al que seria una reunió. Passem de llarg i uns vuit metres més a munt i per placa fàcil arribem a una altre reunió

2n llarg: III i IV, tres expansions contant la reunió que ens saltem i uns 35/40 metres
Sortim de la reunió caminant a la dreta i enfilem per una placa tombada i algun ressalt. Podem posar assegurances al gust, friends, tascons i ponts de roca. Arribarem a un replà on trobarem la reunió i passem d'ella. Seguim per la dreta per entrar a un altra placa tombada i neta d'assegurances.

El descens el farem caminant vers llevant, on passarem per on acaben les vies veïnes i una via més per la "cole"

Escalada realitzada per: Agustín Pérez i Joan Prunera, amb el companys Dídac i Albert

el que seria el tercer llarg i segon per nosaltres
Principi del segon llarg

Segona part del segon llarg. Placa més agraïda

Cap comentari:

Publica un comentari

Cercar en aquest blog

Seguidors

Arxiu del blog

Dades personals

La meva foto
Barcelona, Catalunya, Spain
Vaig començar a enfilar-me per les muntanyes l'any 1976 i un cop que vàrem fer la travessa del Montseny, el setembre del 77, pujant el Matagalls des de Sant Marçal, la visió de les Agudes i la seva cresta dels Castellets, em va captivar. Llavors interiorment vaig saber que algún dia pujaria a lloms d'aquella cresta. Un anys i mig més tard vaig fer la meva primera escalada a Montserrat. Va ser el 17 de febrer de 1979. Des de llavors, per poc que pugui, vaig amb els companys a escalar, caminar, o pujar cims, que junt amb ells es el que més m'agrada.